Szomorú, ám nem meglepő hírrel jelentkezett a Dead Dasises legénysége: az idén februári-márciusi fellépéseiket a következő évre halasztották.

The Dead Daisies

Új fejezet kezdődött a The Dead Daisies történetében akkor, amikor a „Rock hangja”, azaz Glenn Hughes került a formáció élére. A basszusgitáros-énekes mellett változatlanul Doug Aldrich, Deen Castronovo és David Lowy zenél. Ez a négyes jegyzi a január 22-én boltokba kerülő ’Holy Ground’ című új lemezt is, amelyről már négy dalt megismerhettünk korábban. A lemezt népszerűsítő koncertsorozat 2021 februárjában startolt volna, de a csapat bejelentette, hogy a február 3-án Németországban induló, majd március 14-én Norvégiában záródó sorozatot elhalasztják. Így sajnos a február 16-án esedékes budapesti fellépés is átütemezésre került.

 

 

„Sajnálattal jelentjük be, hogy a pandémiával kapcsolatos egyre romló helyzet miatt a Dead Daisies európai tavaszi turnéját, melynek a ‘Get Out Of The House’ címet adtuk, sajnos el kell halasztanunk 2022 elejére. Másokhoz hasonlóan mi is figyelemmel kísérjük a változásokat, és mindannyian türelmetlenül várjuk, hogy amint lehet, újra színpadra lépjünk és zenéljünk nektek. A Dead Daisies csapata eltökélt abban, hogy vigyázzon a rajongóira, ezért meg kellett hoznunk ezt a fájdalmas döntést. De a ti biztonságotok, és mindenkié, aki ezen a turnén dolgozik, elsőbbséget élvez. Megígérjük, hogy amint többet tudunk, ti lesztek az elsők, akiket értesítünk. Mindannyian abban reménykedünk, hogy le tudjuk játszani a nyárra tervezett fesztiválfellépéseket a Foreignerrel és a Judas Priesttel. Kísérjétek figyelemmel az oldalunkat a további részletekért, mert ha lehetőség nyílik rá, megpróbálunk felvenni további koncertdátumokat is. A tavaszi turné koncertjei viszont átkerülnek 2022 elejére, kérjük, őrizzétek meg jegyeiteket, mert azok érvényesek lesznek az új időpontokra és feltétlenül szeretnénk találkozni veletek! A pontos dátumokat még egyeztetjük…”

A sokkoló hírek után következzen egy sokkoló The Dead Daisies-átirat, a kaliforniai Dance With The Dead nevű synthwave formáció trance felfogásban újraértelmezte a Holy Ground (Shake The Memory) című dalt, amely a január 22- én érkező új Daisies-albumon található eredeti formájában. A Justin Pointer és Tony Kim alkotta duó tagjai különböző metálbandákban játszottak korábban, és az eddig megjelent 11 kisebb-nagyobb lemezükön ijesztgetik a rockvilágot a ’80-as évekbe visszanyúló riffekkel és horror témákkal, amelyeket sajátosan mixelnek az electronica világával. Hazánkban kétszer is felléptek az A38-on, a remixet pedig a Dead Dasies feltette a saját csatornáira, ezzel is jelezve, hogy elismerik a stílusokon átívelő alkotói szabadságát. Nem ez az első együttműködése a két csapatnak, az Unspokenbe is alaposan belenyúlt a Dance With The Dead tavaly.

Megosztás