Meglepő részleteket árult el Chris Robinson a Black Crowes bemutatkozó albumának felvételeivel kapcsolatban.

Ugye meglepő, hogy a héten már a második józanságról szóló hírt közöljük a rock and roll háza tájáról? A múltkor Phil Campbell beszélt arról, hogy nem engedi három fiának, hogy csokira igyák magukat a koncertek előtt, most pedig Chris Robinson mesélte el, hogy a Black Crowes első lemezét, a ’Shake Your Money Maker’-t milyen szárazon vették fel Atlantában George Drakoulias producer segítségével. Igaz, nem egészen azért, mert elkötelezték magukat az absztinencia mellett.

Na de hallgassuk, mit mondott erről a frontember: „Ha visszagondolok, tényleg vicces, hogy józanul vettük fel. Nem igazán volt pénzünk, még egy tizenkettes karton sört sem tudtunk megvenni és George maradék kajáit hiénáztuk. Minden pénzt a felvételekbe öltünk, másra nem maradt, még fűre sem. Hát, így készült a lemez.”

Robinson arról is mesélt, hogy mennyire tapasztalatlanok voltak a stúdióban. A dobos Steve Gorman nem használt metronómot, Rich Robinson és Jeff Cease egy erősítőt kínoztak két gitárral. „George-nak le kellett rövidítenie pár szokatlan témánkat. Amikor mondtuk neki, hogy használjunk metronómot, az volt a válasza, hogy Joe Strummer [The Clash] soha nem élt vele. Emlékszem, a Twice As Hardnak legalább negyvenszer ugrottunk neki, mire normálisan fel tudtuk venni.”

Robinson azt is felidézte, hogy kezdetben sokat kínlódott azzal, hogy valami érzést vigyen az előadásmódjába. „Először nem jött. Ott ültünk George-dzsal a lakásomban, ő gitáron a Faces Miss Judy’s Farmját játszotta. Egyszer csak belém hasított az érzés, és minden összeállt. Az egész annyira őszintén a lelkemből jött, vibrált, igazi inspiráció volt nekem.”

Amikor már híres banda voltak, és egyszer visszatértek Atlantába, hogy meglátogassák a régi barátaikat, valaki közölte velük, hogy már több mint egymillió példányt adtak el az első lemezükből. ”Csak rövid ideje voltunk Atlanta legnépszerűbb bandája, mégis elért minket a kommerciális siker. Ez sajnos a többi bandától elidegenített minket, de mágikus változást hozott az életünkbe. És ekkor igencsak tombolt a fiatalságunk.”


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás