A Motörhead egykori gitárosa vigyáz a fiai egészségére, pedig annak idején nem így tett a sajátjával.

Phil Campbell

Meglepő kijelentést tett Phil Campbell a Classic Rock Magazine interjújában, ugyanis a zenekarában (Phil Campbell & The Bastard Sons) muzsikáló fiai nem igazán piálhatnak a bulik előtt: „Csak annyira, hogy ne rúgjanak be, mielőtt színpadra állnak. Ha félórával a kezdés előtt lecsúszik egy sör, azzal semmi baj. Tudod, ez Lemmyvel és velem a Motörheadben nem így volt, több mint egy üveg fogyott. Hát igen, más idők voltak, más zenekarban.”

A riporter arra is rákérdezett, honnan a zenekar durva neve, erre Phil így válaszolt: „Ne hidd, hogy a fattyaimnak [bastard] hívom a gyerekeimet, természetesen a keresztnevükön (Todd, Tyla, Dane) szólítom őket. Az ötlet egyébként Neil Starrtól, az énekesünktől származik, de gondolhatod, hogy a feleségem nem örvendett a hallatán. De most már sok helyen ismerik a nevet, egyes rádióállomásokon is hallható, ez nagy vízválasztó volt. Persze ismerjük a lehetőségeinket, annyi lemezt biztos nem adunk el, mint a Take That.”

A gitáros egyetértett azzal a felvetéssel, hogy a banda zenéjében nem lehet letagadni a Motörhead hatását: „Egy éjszaka alatt nem tudok megváltozni. Igen, ott a főhajtás a Motörhead előtt, ám a zene más dinamikájú. A többiek a zenekarban egy fiatalabb generációt képviselnek, náluk nem ugyanazok a zenei hatások. Neil nem biztos, hogy meg tud nevezni egy Black Sabbath-albumot vagy egy Deep Purple-énekest, én pedig mindenre fel vagyok készülve.”


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás