50 éven átívelő együttműködés eredményeképpen született meg a Beatles utolsó dala, a Now And Then, amelyben ismét hallhatjuk John Lennont, George Harrisont, Paul McCartneyt és Ringo Starrt együtt zenélni.

Beatles

Ahogy korábban említettük, a Now And Then története az 1970-es évek végén kezdődött, amikor John Lennon az ötleteit magnószalagra rögzítette New York-i otthonában. Ezeket a felvételeket Yoko Ono 1994-ben adta át Paulnak, George-nak és Ringónak, akik új Beatles-dalként szerették volna ezt az egykori Lennon-demót befejezni, akkor azonban stúdiótechnikai akadályok miatt elakadtak vele. 2021-ben Peter Jackson csapata már el tudta különíteni a mono sávokon belül az énekhangokat és a zongorát, így tavaly Paul és Ringo hozzáláttak a befejezéshez. A most megjelenő Now And Thenben John eredeti énekét, George 1995-ben felvett gitározását, valamit a ma is aktívan zenélő Ringo új dobsávjait, Paul basszusgitár,- gitár- és zongorajátékát hallhatjuk a közös vokálozás mellett, a vonós hangszerkíséretet Giles Martin, Paul és Ben Foster komponálta.
Az utolsó Beatles-dal a streaming platformokon már elérhető, fizikai változatban fekete, kék és áttetsző 7 inches, illetve 12 inches vinyl kislemezen és maxi CD-n kapható holnaptól. Az új nóta mellett a Love Me Do 1962-es verziója hallható, így téve teljessé a kört a Beatles legelső és legutolsó kislemezdalával. Oliver Murray rendező 12 perces ’Now And Then – The Last Beatles Song’ című dokumentumfilmjével illusztrálja a kivételes lemezmegjelenést.

 

 

Megosztás