Az Apple Corps székház tetején, 1969. január 30-án lépett fel utoljára a The Beatles. A híres esemény teljes hanganyagát nyilvánosságra hozták a most esedékes évfordulón.

The Beatles Rooftop

Folytatódik a The Beatles fennálásának utolsó időszakához kapcsoló kiadványok érkezése. A ’Let It Be’ 50 éves jublileumi kiadása és a ’The Beatles – Get Back’ című könyv kiadása után egyelőre a népszerű digitális platformokat felkeresve hallgathatjuk meg a világhírű tetőkoncertet, az 53 évvel ezelőtti esemény teljes hanganyaga most került csak nyilvánosságra. A be nem jelentett, teljesen váratlan Beatles-koncert London központi iroda- és divatnegyedében mindössze 42 percig tartott, a négyes Billy Preston billentyűssel kiegészülve játszott mindaddig, amíg a helyszínre megérkező rendőrök nem vetettek véget a koncertnek, ez volt a The Beatles pályafutásának utolsó fellépése. A koncertet csak napokkal az esemény előtt tervezték el, és ez a fellépés is része lett volna a ’Get Back’ címmel megjelenő dokumentumfilmnek, de ez akkor meghiúsult.

 

 

Az említett filmet Peter Jackson háromszoros Oscar-díjas filmrendező vezetésével restaurálták, és 2021. november 25-én ben be is mutatták a Disney+ csatornán. Ez a háromrészes dokumentumfilm február 28-tól bárki számára elérhető lesz, megjelenik 3 Blu-ray lemezt tartalmazó kiadványban. Az első lemezen a banda próbáját láthatjuk a Twickenham Film Studiosban, a másodikon pedig az Apple Studios falai között történt eseményeket. Az utolsó lemezre került rá a híressé vált koncert, amelyet az Apple székház tetején adtak. Az “újdonságot” a The Beatles webshopjában lehet előrendelni, amelynek megérkezéséig a hanganyagot élvezhetjük.

The Beatles

The Beatles

Megosztás