A négyszeres Grammy-díjas Stanley Clarke több mint 40 albumával méltán kiérdemelte az „élő legenda” státuszt. Május 6-án ő is az Erkel Színházban lép fel.

A philadelphiai születésű Stanley Clarke az 1970-es évek elején a Return To Foreverben lett sikeres előadó, azóta az amerikai zenei élet állandó alakítója. Több mint 45 éves pályafutása során olyan társai voltak, mint Quincy Jones, Stan Getz, Art Blakey, Paul McCartney, Jeff Beck, Keith Richards, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Chaka Khan, a Police, Herbie Hancock és még sokan mások. Az akusztikus és elektromos basszusgitárt egyaránt dinamikusan megszólaltató Clarke volt az első fúziós dzsesszt játszó basszusgitáros, igazi úttörője ennek a műfajnak, hosszú karrierje alatt világszerte telt házas koncerteket adott.

 

 

2023-ban Stanley Clarke újra turnéra indul virtuóz, fiatal zenészek társaságában: Jahari Stampley – billentyűs hangszerek, Colin Cook – gitár, Jeremiah Collier – dobok és Ernesto Modeste – szaxofon. Budapesten az Erkel Színházban lép fel május 6-án, jegyek kaphatók a JazzFest Budapest oldalon, további részletek az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás