A Testament basszusgitárosa, Steve DiGiorgio COVID-19 tesztje is pozitív lett, ugyanakkor jó hír, hogy a Death Angel dobosa, Will Carroll – aki majdnem két hetet töltött az észak-kaliforniai kórház intenzív osztályán lélegeztetőgépen –, jobban van és azt üzeni a kórházból: „A halálomról szóló pletykák túlzóak voltak.”

Testament – Steve DiGiorgio

DiGiorgio teszteredményeit Chuck Billy, a Testament énekese jelentette be, ő volt az egyik első heavy metal zenész, aki nyilvánosságra hozta saját COVID-19 diagnózisát és nemrég azt is bejelentette, hogy már legyőzte a fertőzést.

Billy korábban azt mondta, hogy „rosszul érezte magát”, miután hazatért a San Francisco-öböl környékére a ‘The Bay Strikes Back 2020’ európai turnéjának befejezését követően, melyen az Exodus és a Death Angel társaságában vettek részt.

Egy podcast-interjúban beszélt a döntéséről, hogy nyilvánosságra hozza a saját és feleségének pozitív teszteredményeit. Chuck azt mondta: „Szinte kötelességünk volt valamit mondani. Szerencsére hazaértünk a turnéról, és azonnal elszigeteltek. Szóval nem találkoztunk senkivel. De ez határozottan egy csúnya betegség. Úgy értem, kezdjük jobban érezni magunkat, de nem mondanám, hogy száz százalékos vagyok. Tehát nem tudom, hogy még mindig fertőző vagyok-e?”

„Steve, a basszusgitárosunk csak csütörtökön teszteltette magát és most jött meg az eredmény, ami pozitív lett – folytatta Billy. – És ez néhány héttel azután történt, hogy beteg volt. Tehát arra gondoltunk, lehet, hogy még mindig fertőzőek vagyunk? Annak ellenére, hogy az orvosok azt mondták nekünk, hogy »Menjetek! Menjetek ki, de viseljetek maszkot!«, nem tudjuk, betegek vagyunk-e vagy sem.”

A múlt hétvégén az Exodus gitárosáról, Gary Holtról szintén kiderült, hogy pozitív lett a COVID-19 tesztje. A Death Angel dobosa, Will Carroll viszont majdnem két hetet töltött az észak-kaliforniai kórház intenzív osztályán lélegeztetőgépen. Ám már jobban van, annyira, hogy bejelentkezett a kórházból, hogy megköszönje barátainak és családtagjainak a támogatást, miközben kifejezte azon kívánságát, hogy elkezdje azt, amit ő úgy írt le, életének „új fejezete”.

Azt írta: „A halálomról szóló pletykák túlzóak voltak. Arra gondoltam, hogy egy Mark Twain idézettel kezdem ezt a posztot. De komolyan, nem tudom kifejezni, hogy mennyire fontos volt számomra, hogy mindenki milyen szeretettel, támogatással és pozitív energiával irányult felém. Anélkül, hogy túl spirituális vagy nyálas lennék, őszintén hiszem, hogy megmentettétek az életemet. Amikor kómában voltam 12 napig, a pozitív energiátok valahogy átjutott. Tudom, hogy erős vagyok és ellenálló, de nem ennyire erős. A kómám alatt az orvosok azt mondták, hogy a tüdőmből 5 font sörnek megfelelő folyadékot kellett kipumpálni, és biztosak voltak benne, hogy rámegyek.”

Chuck Billy egy másik interjúban arról beszélt, hogy várakozásai szerint hogyan változtatja meg a világjárvány a turnézási szokásokat. „Be akarjuk járni a világot, elmegyünk otthonról és különféle helyszíneken játszunk, és [a világjárvány következményei] meg fogják ezt nehezíteni, de mindig lesz valahol egy hely, ahol valószínűleg játszani tudunk – mondta. – Szerencsések vagyunk abban, hogy a klubok és koncerthelyszínek, amelyekben játszunk, többnyire ugyanolyanok. Tehát talán ez az idők szava, talán elkezdünk visszatérni a kisebb klubokba, az intimebb hangulatú koncertekhez, csak hogy a zenekarok játszhassanak, nekivághassanak és dolgozhassanak. Mert hatalmas forgalom lesz, nagyon sok zenekar halasztotta vagy törölte el a koncertjeit, amit át fog ütemezni, tehát mindenkinek az ügynökei megvizsgálják majd ezeket a helyszíneket, és megpróbálják lekötni a koncerteket, tehát egy pillanat alatt nagyon elfoglalt és ingerült lesz mindenki, amint újra beindul az élet.”

Megosztás