Vadiúj nótával jelentkezett a Tankcsapda, melyben a sajtónak esnek neki, ami csúsztatások, álhírek segítségével egy teljesen alternatív világot teremt. „Plasztik József, Műanyag Mária öleli a kaucsuk kisdedet.”

Tankcsapda

Tavasszal már belengetett a zenekar egy friss szerzeményt, ahol elsősorban a sajtó munkatársai kerülnek kereszttűzbe és kendőzetlen stílusban üzennek nekik. A Plasztik József című dalban a tagok Jézus, Mária és Szent József bőrébe bújva jelennek meg. A zenekar így kommentálta a nótát: „Mit olvasol? Mit nézel? Kinek hiszel? Valósággá vált, hogy valótlanságot közölhet bárki konkrét tényként rólad. Görgeted a hazugságot, a gyűlöletet, a rosszindulatot. Kommentelsz, de mire? Posztolsz, de miről? Véleményt alkotsz, de azt sem tudod, mi van mögötte. Csúsztatások, álhírek, a média meg irányít, használ és kihasznál, szaporodnak a gátlástalan tartalomgyártók. Te meg észre sem veszed, de ettől egyre keserűbb leszel. Hazudhat bárkiről bárki bármit, tényleg elhiszel bármit? Az »újságírók«  (vannak kivételek), a»véleményhuszárok« (vannak kivételek), az arctalan senkik következmények nélküli ámokfutása és az emberek egymás közötti kíméletlen kommunikációja ihlette ezt a dalt. Ma már minden tett vagy vélemény gyűlöletet, irigységet szül, egyből rád fröcsögik a politikát, ha véded magad és »visszaütsz«, magyarázkodsz. Hová vezet ez?! Az életünket senki nem irányíthatja, mi magunk alakítjuk azt. Gondolkozz Te is! Gondolkozzon MIN-DEN-KI!”

 

 

Az audióklipen kívül egy nagyszabású videóklip is készült az elmúlt napokban Tilla rendezésében. A filmes és televíziós műsorvezető a ’Road Movie’ projekt keretén belül egy ízig-vérig debreceni videót készített a zenekarral és több ezer rajongóval. A város ikonikus helyein forgattak, a stadionban, az új strandon, a Roncsbárban és Debrecen utcáin, a ’Liliput Hollywood’ Ülj le mellém című dalára. A klip valamikor októberben lesz majd látható. A zenekar már régóta szeretett volna dolgozni Till Attilával, ez most ebben a grandiózus videóban össze is jött. Lukács megjegyezte, hogy minél több dolgot szerettek volna megmutatni a városból és az itt élő emberekből.

Tankcsapda

Az újabb szigorítások miatt nem tartják meg a szerb Jail Fesztivált, ahol a Tankcsapda headliner lett volna. Hónapokkal ezelőtt, az autós koncertjeik környékén jelentette be a zenekar, hogy augusztus 1-jén már rendes koncerten is találkozhatnak a zenekarral a rajongók. Később kiderült, hogy ez az esemény a határainkon kívül lett volna, a szerb Jail Fesztiválon léptek volna fel, ami a most bejelentett újabb szigorítások miatt kútba esett. A zenekar elmondta, hogy ki tudnának menni és a koncertet is meg tudnák tartani, de a visszaút utáni kéthetes karantén minden tervüket keresztülhúzta volna. Többek között az augusztus 16-ra tervezett Fesztiválsziget Esztergom programjába illesztett koncertet. Így ez a koncert lesz az első „igazi” fellépésük a vírusjárvány kezdete óta.

A téli koncertdátumokból kiderül, hogy idén is lesz szilveszteri és újévi Tankcsapda koncert. Az évet Dunakeszin zárja a zenekar, az újévi koncert helye még nem publikus. Karácsony és szilveszter között minden évben van Tankcsapda-koncert Debrecenben. Idén ezt megfejelték a srácok, három koncertet is adnak a cívisvárosban, a Lovardában dupláznak, majd átköltöznek a Roncsbárba.

Tankcsapda

 

Megosztás