Max Portnoy nu-core brigádja nem variált sokat, élőben lejátszották a megjelenés napján az egész albumot.

Tallah

Nagyon úgy tűnik, hogy a Haken vendégeként hazánkban is járt Next To None-t két album után jegelte Mike Portnoy szintén dobvirtuóz fia. A gitáros Derrick Schneiderrel vitték tovább a fáklyát, betoborozták a vernyákolásban és szuggesztív színpadi előadásban egyaránt nem kispályás Justin Bonitzot, illetve a basszer Andrew Coopert és a Tallah 2018-as szerzői kiadású EP-je után megjelentették a már régen belengetett ’Matriphagy’ albumot.

 

 

Azt nem tudni, hogy mennyire zseniális marketingmesterek maguktól, illetve hogy mennyire van benne más szakértők (és esetleg lobbisták) keze, de a lemez megjelenésével egy időben – magyar idő szerint tegnap este – élőben lenyomták ától zéig az egész lemezt a ’Prison Of The Dead’ néven is elhíresült Willow Glen-i Állami Büntetésvégrehajtási Intézetben. Annyira azért nem kell hüledezni, mert a börtön jó ideje használaton kívüli státuszban van, és leginkább turistalátványosság horrorrajongóknak, illetve a ShocktoberFest egyik helyszíne.

A zenekar húzása mindenesetre figyelemre méltó, track-by-track előadták a bizarr konceptalbumot, amelynek témája egy gyermekét túlzottan féltő anya, aki az őrületbe kergeti a gyermeket fizikai és mentális terrorjával. Miután húsz év telt el ebben a semmihez se fogható rabságban – miközben többször is sikertelenül próbált megszökni vagy segítséget kérni – végül önkívületbe esve megtette a megbocsáthatatlant, és kiszabadult anyja bűnös karmai közül.

’Matriphagy’ dallista:

01. [Redacted]
02. No One Should Read This
03. Kungan
04. Overconfidence
05. Placenta
06. L.E.D.
07. The Silo
08. We, The Sad
09. Too Quick To Grieve
10. Cottonmouth
11. Murder Seed
12. the borderline of pain
13. Red Light

Tallah - Matriphagy

Megosztás