Úgy tűnik, a kanadai Sum 41 rákapott a magyar koncerthangulatra, a nyári fesztiválos fellépésük után most headliner bulival érkeznek Budapestre a New Beat és a Live Nation szervezésében.

SUM41

Az amerikai Sum 41 nem először jár Budapesten, de most a már megszokott nyitott hely helyett zárt térben, a Budapest Arénában lépnek fel október elején. Nyáron a banda már tiszteletét tette nálunk, a Volt Fesztivál egyik headlinere volt. A két korábbi Budapest Park-os fellépésen magazinunk is jelen volt, és a beszámolók alapján egy újabb fantasztikus este elé néznek azok, akik kilátogatnak az arénába. A ’Does This Look All Killer No Filler’ elnevezésű turné október 2-án érkezik hazánkba, a New Beat és a Live Nation szervezésében. Előzenekarként magukkal hozzák a szintén kanadai Simple Plant.

 

 

A 2000-es évek elején szinte nem volt olyan zenetévé, ahol ne pörgött volna állandóan valamelyik Sum 41-, vagy éppen Simple Plan-videó, de szerencsére a kanadai srácok máig megállíthatatlanok. A két pop-punk csapat előszeretettel turnézik együtt, ‘Blame Canada’ című közös koncertkörútjuk után ősszel Európa felé veszik az irányt. A menün ezúttal a Sum 41 20 évvel ezelőtti albumai lesznek, azaz az ’All Killer No Filler’ és a ’Does This Look Infected?’ dalai, természetesen a megszokott pop-punk himnuszok mellett. „Nagyon jól éreztük magunkat a Simple Plannel az amerikai turnén és alig várjuk, hogy a bulit átvigyük Európába – üzeni Deryck Whibley énekes. – Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a ’Does This Look All Killer No Filler’ turnén veletek ünnepelhetjük néhány kedvenc albumunk évfordulóját, valamint más slágereket és kedvenceket”.

A Sum 41 az elmúlt 24 év alatt 15 millió lemezt adott el világszerte, többször szerepelt a Billboard-listán, jelölték őket Grammy-díjra, bezsebelték a Kerrang! Awardot, 2 Juno-díjat és 7 jelölést, de a lényeg ennyi idő után sem változott: egy kompromisszummentes és őszinte rockcsapat, akiknek eszük ágában sincs lassítani. A banda nemrég a Rolling Stone magazinnak adott interjút, ahol már a készülő nyolcadik albumukról mesélt Deryck. A duplalemezes ’Heaven And Hell’ saját bevallása szerint a zenekar eddigi legambíciózusabb vállalása, amelynek egyik oldala – Heaven – visszavisz a formáció pop-punk gyökereihez, míg a másik fele – Hell – szigorúan metál lesz.

A Sum 41-t évtizedes barátság fűzi a Simple Planhez, akikkel nemcsak kanadai gyökereik a közösek, de energikus, pörgős koncertjeik, fülbemászó és őszinte szövegeik kötik össze a két bandát. Nem kétség, hogy biztosan felejthetetlen koncertet adnak, és kicsit visszarepítenek bennünket a 2000-es évek gondtalan világába október 2-án, a Budapest Arénában.

Egy kis motiváció a koncertlátogatáshoz:

A New Beat és a Live Nation bemutatja: Does This Look All Killer No Filler Tour 2022
2022. október 2., Budapest, Budapest Aréna
Sum 41, Simple Plan
Jegyek: normál álló 11 900 Ft, kiemelt álló 18 900 Ft
Jegyek kaphatók a Tixa oldalán.
További információk az esemény Facebook-oldalán.

 

Megosztás