Szeptemberben megjelenő, ‘Survive’ című albumuk címadó dalával bizonyítják a Stratovarius tagjai, hogy nemcsak igazi túlélők, de nagy visszatérők is egyben.

Stratovarius

Hét évvel a legutóbbi, ‘Eternal’ című album megjelenése után a Stratovarius ismét bizonyítja, hogy még mindig a szimfonikus power metal egyik zászlóshajója, és visszatérésük igazán nagy durranásnak ígérkezik.

 

 

A zenekar nem csak zeneileg naprakész, a környezet és az emberiség jövője mindig is fontos és visszatérő téma volt a dalaikban, így az új album címe, a ‘Survive’, valamint a grafikai körítés sem okoz meglepetést – különösen a jelenlegi globális helyzetet tekintve. A lemez szeptember 23-án jelenik meg az earMUSIC-nál, előrendelhető digipak csomagolású CD-n, illetve különböző színű vinyleken – ez utóbbiak egy számmal hosszabbak.

A címadó dal, a Survive példázza legjobban a Stratovarius szellemiségét, a vele járó sötétséggel és fénnyel együtt. „Öt-hat napot töltöttünk azzal, hogy megpróbáljuk kitalálni a dal szövegét – jegyezte meg Jens Johansson billentyűs. – Amikor végül elkaptuk a refrén lényegét, egy jó dal lett a túlélésről, és úgy tűnt, hogy minden passzol, illik a zenekar történetéhez is, mert sikerült túlélnünk, ameddig csak lehetséges volt. Ez a zenekar átélt már néhány furcsa napot! Az eredeti felállás 1984-ben alakult, szóval ez egy hosszú történet.”

A ‘Survive’ dallistája:

01. Survive
02. Demand
03. Broken
04. Firefly
05. We Are Not Alone
06. Frozen In Time
07. World On Fire
08. Glory Days
09. Breakaway
10. Heroes (LP bónuszdal)
11. Before The Fall
12. Voice Of Thunder

Stratovarius - Survive

Megosztás