A Depeche Mode ma megjelent ‘Memento Mori’ albumának címe egyértelműen utal az elmúlás elkerülhetetlenségére, a lemez 12 dalát bárki számára közvetlenül elérhetővé tette a banda a YouTube-csatornáján.

Andy Fletcher tavalyi tragikus halála után Martin Gore és Dave Gahan úgy döntött, hogy duóban továbbviszi a Depeche Mode-ot és befejezik az elkezdett albumot, amely ma látott napvilágot ’Memento Mori’ címmel. Ez a Rock And Roll Hall Of Fame-be 2020-ban beiktatott zenekar 15. stúdióalbuma, és az első a 2017-es ’Spirit’ óta.
A ’Memento Mori’ producere James Ford és Marta Salogni volt, a lemez készítése a pandémia elején kezdődött el, a témákat közvetlenül ez az időszak ihlette, így az album 12 száma rapszodikus hangulatok széles skáláját öleli fel baljóslatú dolgoktól a katarzisig.
Az anyag a hazai forgalmazóknál jelenleg négyféle fizikai formátumban rendelhető.

 

 

A megjelenést követő, 75 (!) állomásosra hízott világ körüli albumpromóciós körút már tegnap elstartolt a kaliforniai Sacramentóban. Budapestet is útba ejti a zenekar, július 28-án a Puskás Arénában láthatjuk őket, ez lesz a zenekar 14. magyarországi fellépése. Jegyek 16 100 és 94 100 Ft közötti áron kaphatók a Funcode-nál, részletek az esemény Facebook-oldalán.

Az alábbi hivatalos playlistre klikkelve streaming-előfizetés nélkül is végighallgatható az új album.

 

Megosztás