A H-Music szervezésében október 23-án éri el Budapestet a norvég avantgárd progmetálos In The Woods… és a death doomban utazó dán Saturnus közös turnéja, amelynek különleges vendége az olasz gótikus doom metal formáció, a The Foreshadowing lesz.

Az In The Woods… 1992-ben alakult a norvégiai Kristiansandban. A zenekar stílusát nem könnyű behatárolni, zenéjüket avantgárd progresszív metálként szokás emlegetni, amely azonban tartalmaz doom és black metal elemeket is. A zenekar három nagylemez után 2000-ben feloszlott, de 2014 óta újra aktívak. Legfrissebb, hatodik anyaguk a 2022-ben megjelent ’Diversum’, amelyen Bernt Fjellestad személyében új énekest is avattak.

 

 

A Saturnus névre keresztelt dán melodikus doom/death metal formáció 1993 óta aktív. Eddig megjelent öt nagylemezükkel mélyen bevésték nevüket a műfaj történelmébe. Az 1997-es ’Paradise Belongs To You’ című bemutatkozó lemezüket alapműként tartják számon a stílus rajongói. Az év elején megjelent ’The Storm Within’ című anyaguk – amely 11 hosszú év után követte a ’Saturn In Ascension’ című előző korongot – a klasszikus gótikus doom varázsát idézi, amely időnként a funeral doom határán mozog.

Az ambient elemekkel is operáló olasz doom metaller The Foreshadowing 2005-ben alakult, eddigi 4 albumuk után idén májusban adtak ki egy hatszámos EP-t ‘Forsaken Songs’ címmel, amely az ígéretek szerint az új nagylemez előfutára. Az anyag érdekessége két feldolgozás, az egyik eredetileg a Talk Talk nagy sikerű 1984-es Such A Shame-je, a másik a ‘Trónok harca’ betétdala, a The Rains Of Castamere.

A H-MUSIC bemutatja: In The Woods…, Saturnus Co-Headliner Tour 2023
In The Woods…, Saturnus, The Foreshadowing
Barba Negra Blue Stage, 2023. október 23.
Kapunyitás: 18:00
Jegyek a Rock1 felületén válthatók.
8.999 Ft – elővételben
9.999 Ft – a koncert napján és a helyszínen
További információ az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás