Bár idén ünnepli 40. születésnapját a thrash legenda, a jubileumot egy 28 dátumos, teljes európai headliner turnéval egészítik ki 2022 őszén. A sorozat keretében az Anthrax Budapestre is ellátogat 2022. október 31-én.

Az estén az Anthrax legénysége – Joey Belladonna (ének), Scott Ian (gitár), Frank Bello (basszus), Charlie Benante (dob) és Jon Donais (gitár) – a teljes négy évtized munkásságát előveszi, rajongói kedvencektől az igazi ritkaságokig. Vendégeik a pont feleannyi idős speed / thrash / crossover brigád, a Municipal Waste lesznek, mi pedig egy remek Halloween-éjszakát tölthetünk el velük október 31-én a Barba Negrában. A jegyértékesítés augusztus 20-án 11 órakor indul, az esemény Facebook-oldala már aktív.

 

 

„Jó rég nyomtuk a rock’n’rollt Európában, az biztos – mondta Charlie Benante dobos. – De most végre visszatérhetünk hozzátok bepótolni mindazt, ami az elmúlt időben kimaradt. Mivel 2022 előtt biztosan nem tudunk odautazni, lesz időnk gondoskodni róla, hogy minden egyes koncert eseménydús és emlékezetes legyen számotokra. Nem egyszerű ünneplés lesz ez négy évtized dalaival, hanem igazi történelmi utazásban lesz részetek, és lehet, hogy lesz néhány vadonatúj dalunk is számotokra! Alig várom, hogy lássam a sok vidám arcot!”

„Európában van valami igazán különleges – tette hozzá Joey Belladonna énekes. – Az ottani rajongóink mindig is kitörő lelkesedéssel várták a koncertjeinket, én pedig jobban élvezem az ottani fellépéseket, mint azt bárki el tudná képzelni, úgyhogy nagyon várjuk már ezt a turnét!”

A negyvenéves múlt megidézése idén kezdődött, május 3-án indult a visszaszámlálás a zenekar hivatalos születésnapjáig, július 18-ig, egy heti háromszor jelentkező, vendégekkel teli 40 részes websorozattal, amelyben olyan barátok, zenésztársak elevenítették fel a legendás éveket, mint Chuck D, Kerry King, John Carpenter, Slash, Tom Morello, Rob Zombie, Robert Trujillo, Dave Grohl vagy Keanu Reeves. Az ünneplés csúcspontja július 16-án volt, amikor egy globális live stream eseményen játszottak a teljes Anthrax-életműből.

Kereken negyven év telt el az Anthrax 1981-es alapítása óta, ez idő alatt 11 stúdióalbumot készítettek, többszörös arany- és platinalemezes elismerés és hat Grammy-jelölés mellett rengeteg kitüntetést és díjat vehettek át az évek során a média és a zeneipar képviselőitől, és természetesen a rajongóktól is. 1991-ben faji és műfaji korlátokat és határokat teljesen megsemmisítve készült el a Public Enemyvel közös Bring The Noise című dal, illetve az első metálzenekar voltak, akiknek a zenéje a Marson is hallható volt, amikor a NASA a Got The Time-ot játszotta a Curiosity marsjárón 2012-ben. A Metallica, Slayer és Megadeth mellett az Anthrax is része a „Big Four”-nak, a speed / thrash metal legnagyobbjainak.

Idén jelent meg a Z2 Comics kiadásában az ’Among The Living’ című képregényalbum, amelyben dalról dalra végigkísérik az 1987-es azonos című lemez történetét. A kiadványban szerepel egy „ki-kicsoda?” rész, amiben a zenei és képregényes világból párosítanak neveket, akik szóbuborék formában mesélik el, hogy egy-egy dal mit jelent számukra. A járványhelyzet okozta kényszerszünetet és koncertstopot kihasználva a zenekar keményen dolgozik a következő Anthrax-nagylemezen, ami a 2022-es koncertig mindenképp meg fog jelenni.

A speed / thrash / crossover metalos Municipal Waste szintén új zenéken dolgozik, az idén 20 éves zenekar legutóbb 2017-ben adott ki nagylemezt, 2019-ben pedig a ’The Last Rager’ című EP-vel jelentkeztek.

A H-MUSIC, a K2 Agency, a ROCK1 és a BARBA NEGRA bemutatja:

Anthrax
Municipal Waste

2022. 10. 31. – Barba Negra. Kapunyitás: 18 órakor.

A jegyértékesítés 2021. augusztus 20-án indul 11 órai kezdéssel:
11 999 Ft – elővételben 2022.05.31-ig,
12 999 Ft – elővételben 2022.10.30-ig,
14 999 Ft – a koncert napján és a helyszínen.

Anthrax

Megosztás