De minden küzdelem ellenére újból el kellett halasztani a Serious Black koncertkörútját a Covid ötödik hulláma miatt, így most már biztos nem lesz január végén fellépésük Magyarországon.

Serious Black

A Serious Black 2020 elején megjelent ‘Suite 226’ lemezét csak a HammerFall előtt egy rövid műsorban tudta bemutatni, headliner turnéjuk 2020 őszén elmaradt, idén január 26-ra ütemezték át a budapesti turnéindítót. Közben sok minden történt velük: énekescsere után új lemezt készítettek, a február 25-én megjelenő ‘Vengeance Is Mine’ már a január-februári turné alapköve lehetett volna az eddig bemutatott 4 új dal alapján. A koronavírus ötödik hullámának berobbanásával viszont ismét meghiúsult a nemzetközi turné, csupán néhány koncertet tudnak megtartani, a többi? Újratervezés.

 

 

„Sajnáljuk, hogy el kell halasztanunk néhány dátumot Németországon belül és kívül! De a Serious Black küzd a metálért és a turnéjáért! A ‘Kings Today’ turné meg lesz tartva – újratervezett dátumokkal – Covid-konform környezetben. Minden jelenlegi körülmény ellenére a Serious Black teszi a dolgát. A helyzet a zenészek, művészek és a több millió munkaerőt foglalkoztató egész rendezvényipar számára még mindig egzisztenciálisan fenyegető, és nem látszik a kiút. De a power metal formáció példát akar mutatni, és szeretne a rajongói előtt ezekben az időkben is élőben játszani, persze a szigorú szabályok alapján.
A zenekar nem hajlandó minden koncertjét lemondani, ezért minden erejét arra fordítja, hogy a booking ügynökségével, a helyszínekkel és a promóterekkel közösen újratervezzen néhány koncertet, hogy legalább a lehetséges régiókat bejárhassa. Jelenleg Németországban és Spanyolországban van lehetőség 2022 februárjában és márciusában koncertet tartani. Természetesen mindegyik a legújabb előírások szigorú betartása mellett fog lezajlani, ami korlátozott befogadóképességet, távolságtartást és higiéniai intézkedéseket jelent.
A zenekar leszögezi: először is szeretnénk tisztázni, hogy nem a pénz miatt csináljuk meg ezt a turnét, és ez nem is az a vírustagadó sz.rság! Csak szeretnénk egy kis szabadságot, élő zenét és szórakozást csempészni az új, 2022-es évbe. De a rajongóink és a stábunk a legfontosabbak számunkra, ezért semmilyen ponton nem kockáztatnánk az egészségüket. Szoros kapcsolatban állunk minden egyes helyi promóterrel és a közegészségügyi szervekkel is. Hatalmas küzdelmet folytatunk azért, hogy ahol csak lehet, visszahozzuk a zenét a színpadokra!”

A budapesti koncert új időpontjáról még nincs információ, pedig már százszámra készültek a fenti dedikált fotók a rajongók számára.

Megosztás