Harmincéves a Scorpions ikonikus Wind Of Change című dala, aminek apropójából Klaus Meine-ék egy jubileumi box-setet dobnak piacra. Ebben állításuk szerint lesz egy darab a berlini falból is.

Scorpions

Október 3-án jelenik meg a Scorpions ’Wind Of Change: The Iconic Song’ című kiadványa a Wing Of Change harmincadik évfordulójának alkalmából. Az ikonikus dalt 1989-ben írta a csapat, a berlini fal leomlása után pedig valóságos himnusz lett belőle, népszerűsége ma is töretlen. Klaus Meine szerint a Wind Of Change-t az 1989-es moszkvai Music Peace Festivalon adott fellépésük inspirálta, a mai őrült időkben viszont más jelentéssel bír. „A Covid-19 és az összes vad összeesküvés-elmélet közepette, ezekben a kifejezetten embert próbáló időkben a Wind Of Change olyan, mint egy ölelés, egy jó barát abból az időből, ahol a békés világ iránti remény beteljesültnek látszódott. A béke álma tovább él ebben a dalban.”

A szóban forgó box-set előrendelése már elindult, melynek tartalma egy CD, egy 12 colos bakelit a dal ötféle változatával, egy 84 oldalas keményfedeles könyv korábban sosem látott fotókkal, a dal ének- és zongoraátirata, valamint egy darab a berlini falból, melyen vörös Wind Of Change-csillag és a kézzel írt dalszöveg található.

A banda egyébként serényen dolgozik új lemezén, ami akár hamarosan meg is jelenhet.

Scorpions


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás