Meglepő bejelentést tett Biff Byford, a Saxon vezére. A zenekarnak lesz új albuma, de nem pont olyan, mint amit vártunk.

Saxon

Eddig abban a tudatban voltunk, hogy készülnek a Saxon új dalai, amelyek jövő évben jelennek meg, ám a legújabb hírek arról szólnak, hogy mindezeket bizonytalan időre félretették, és inkább egy olyan lemezt állítanak össze ’Inspirations’ címmel, amelyen másoktól vett dalokat formálnak saját képükre.

Biff Byford így üzent a rajongóknak az Instagramon egy rövid videóban: „Szeretnék beszámolni nektek arról a munkáról, amely mostanában nagy izgalomban tart minket. Épp most fejezzük be, ami engem illet, én is végeztem az énekrészekkel. Ez egy feldolgozásalbum lesz, ugyanis valaki felvetette az ötletet, hogy csináljunk valami mást, mert az új Saxon-lemez csak jövő évben jelenik meg. Az anyagot ’Inspirations’-nek neveztük el, mert olyan dalokat játszunk rajta, amelyek nagyban hatottak ránk, amelyek elindítottak minket a rock and roll útján a hírnév és a szerencse felé. Híres dalokat fogtok hallani, lesz pár meglepetés is, olyan dalok, amiket nem egyszerű eljátszani, de öröm előadni. A felvételek a megszokott formában készültek: Marshall erősítőket használtunk, igazi dobot, és egy kúria előcsarnokában vettük fel York mellett. Hamarosan egy videót is láttok róla, remélem, még a megjelenés előtt meg tudjátok rendelni a lemezt, továbbá érkezik az első dal is, szóval figyeljétek a közösségi médiát!”

Ami az új dalokat illeti, jelenleg annyit tudni, hogy tizenegy készült el és Byford elmondása szerint az utóbbi Saxon-lemezek (’Sacrifice’, ’Battering Ram’, ’Thunderbolt’) zenei vonalát követi.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás