A kijárási korlátozások idején elkezdett házi koncertsorozatból tényleg album született.

Sammy Hagar & The Circle

Sammy Hagar mellett Michael Anthony (Van Halen, Chickenfoot), Jason Bonham (Black Country Communion, Jason Bonham’s Led Zeppelin Evening) és Vic Johnson (The Waboritas) alkotják a Sammy Hagar & The Circle nevű zenekart. 2014-ben kezdtek el együtt zenélni, egy feldolgozásokat tartalmazó koncertalbum után 2019-ben saját anyagot adtak ki ’Space Between’ címmel, amit egy 35 állomásos USA-turnéval is megtámogattak, kezdett a dolog egyre jobban működni, de sajnos közbeszólt a koronavírus-járvány, a koncerteknek lőttek.

 

 

A banda tagjai viszont nem álltak le, hanem saját maguk és a rajongóik szórakoztatására elkezdtek házi stúdióik biztonságában örömzenélni, és a karanténfelvételeket rendszeresen feltöltötték a YouTube-ra. A dalok többmilliós nézettséget értek el, és nyilvánvalóvá vált, hogy a felvételek gyűjteménye önálló albumként is megáll a lábán. Így került a ’Lockdown 2020’ címet viselő kiadványra egy saját, három Van Halen- és egy Hagar-nóta mellé egy-egy kedvencük feldolgozása a következő előadóktól: The Who, Bob Marley & The Wailers, AC/DC, Buffalo Springfield, Little Richard, és David Bowie.

A lemez fizikai példánya megrendelhető a Mailboat Records webshopjában, illetve digitálisan elérhető több szolgáltatónál is, az alábbi hivatalos playlistre klikkelve pedig elérhető az album összes dalának videóverziója mellett két bónusz is. Az egyik a tavaly elhunyt legendás Bill Withers előtt tiszteleg 1971-es Ain’t No Sunshine-jának átiratával, a másik Sammy Hagar Santa’s Going South című nótája, amely 2010-ben született egy jótékonysági kezdeményezéshez történő csatlakozásként, és az idei Record Store Dayen jelent meg először fizikai formában.

Megosztás