Online koncertekkel és dokumentumfilmekkel emlékeznek holnap a legendás gitárosra, Rory Gallagherre. Az élő koncertekről a folytatásban tudhatsz meg többet!

Rory Gallagher

Június 14-én lesz huszonöt éve, hogy Rory Gallagher elköltözött erről a világról. A jelenlegi helyzetben temérdek megemlékezés esett kútba világszerte, Belfastban, az Ulster Hall előtt nem leplezik le szobrát, nem tartják meg a szokásos  Gallagher fesztivált szülőhelyén, Ballyshannonben, és más tervezett emlékkoncertek sem valósulnak meg. Viszont a virtuális térben szabad a pálya. Az évfordulón a német WDR adó egy rakás koncertjét műsorra tűzi a Rockpalast kínálatából, de más európai adók is sugározzák koncertjeit, a róla szóló dokumentumfilmeket.

 

 

Ugyanezen a napon az Eagle Rock Entertainment a YouTube-bal karöltve este nyolckor leadja a Taste Isle Of Wight koncertjét 1970-ből, délután ötkor a YouTube mellett a Facebook is bekapcsolódik abba az élő programba, melyen egykori zenésztársai, és általa inspirált zenészek adnak online koncertet. Közreműködik Brendan O’Neil, Gerry McAvoy, Don Martin és Peter Donegan, aki Rory egyik első zenei példaképének, Lonnie Donegannek a fia. A műsorvezető a legendás rádiós, David „Kid” Jensen lesz.

Az élő koncert ITT,  a Wight-szigeti koncert pedig ITT tekinthető meg.

 

Megosztás