Roger Waters újabb erős nyilatkozatot tett, ezúttal Bonót, a U2 frontemberét szemelte ki egy neki nem tetsző Las Vegas-i Sphere-felkonf miatt.

Roger Waters soha nem rejtette véka alá Izraellel szembeni kritikus hozzáállását. Még ősszel történt, hogy Bono, a U2 vezéregyénisége kifejezte szolidarítását az izraeli nép iránt a Hamász terrortámadása után:
„Annak fényében, hogy tudjuk, mi történt Izraelben és Gázában, egy dal az erőszakmentességről nevetségesnek tűnhet, de az imáink mindig is erről szóltak, a dühünk is ez irányba mutat. Szóval énekeljetek velünk, azokért a kölykökért, akik sosem mehettek haza arról a zenei fesztiválról.”
Így vezette fel Bono a Las Vegasi Sphere-ben az egyik koncerten a U2 nagy slágerét, a Pride-ot, amelynek szövege eredetileg Martin Luther King meggyilkolásáról szól, ám a sorokat ezúttal az október 7-i eseményekhez igazították:
„Kora reggel, október 7-én a nap felkel a sivatag egén…Dávid csillagai ragyogtak. Bár az életed elvették, de a büszkeséged megmaradt”
Hónapokkal később Watersnek ez valamiért eszébe jutott és a következőt nyilatkozta az Al Jazeera televíziónak: „Valaki igazán odamehetne Bonóhoz, és a bokájánál megfogva fejjel lefelé jól megrázhatná, hogy nem kellene ilyen nagy rakás szarként viselkednie”

 

 

Megosztás