Rob Halford és Richie Faulkner is nagyon elismerően nyilatkozott társukról, Glenn Tiptonról, aki szerintük folyamatosan küzd a Parkinson-kór ellen.

Judas Priest Halford Tipton Faulkner

Glenn Tiptonnál hat évvel ezelőtt diagnosztizálták a gyógyíthatatlan betegséget, és az utóbbi időben már Andy Sneap helyettesítette a színpadon, viszont dalszerzésben aktív maradt, és ha egészsége engedi, egy-két dalt eljátszik élőben is a zenekarral.

 

 

A Metal God így méltatta Tiptont: „Glenn egy csodás és hihetetlenül erős ember. Mielőtt ez a rettenetes járvány ránk szakadt, elmentünk hozzá és írtuk a következő Priest-album anyagát, amivel még sok tennivaló akad. Glenn tette a dolgát, kivette részét a munkából, igaz, a maga módján, de még mindig játszik. A Parkinson-kór egy rohadt betegség, amikor az ember leépül testileg, de az agya rendesen működik. Viszont gitározni nagyon-nagyon nehéz. Bár ha megnézzük, a legutóbbi albumra is olyan csodás dalok születtek, mint a Firepower vagy a No Surrender. Glenn harcol, küzd, nem adja fel, teszi a dolgát, alig várom, hogy újra találkozzunk, hogy megölelhessem őt.”

Halford beszélt a gitáros alapítványáról is: „Nem mellékesen Glenn létrehozott egy alapítványt is, ez a Glenn Tipton’s Parkinson Fundation, melynek több százezer fontot gyűjtöttünk össze az utóbbi években. Van néhány rendkívüli előrelépés a Parkinson-kór kezelésében, de a kutatáshoz szükséges pénzeszközök és a finanszírozás létfontosságúak.”

Richie Faulkner egy másik interjúban, a SiriusXM rádióban ezt mondta Tiptonról: „Egy ilyen kihívással az életben az ember egyszer lenn van, máskor fenn. A FaceTime-on társalogtunk, küldött egy képet magáról. Most szakállas, nem hiszem, hogy valaha volt neki, úgy néz ki, mint egy hipster 2020-ban. Jó napok jönnek, aztán rosszabbak, de lelkileg erős és jól van.”

Glenn Tipton október 25-én tölti be hetvenharmadik életévét.

Megosztás