A COVID-19 ellenére is megtartja karácsonyi turnéját a finn szupergroup, a Trans-Siberian Orchestra helyi megfelelője. Sztárokkal megtámogatva járják végig Finnország arénáit.

Raskasta Joulua

A tavaly 15. évfordulóját ünneplő Raskasta Joulua idén ősszel egy miniturnét nyom le Finnországban. Összesen kilenc városba látogatnak el november végétől december közepéig. A turné a koronavírus miatt hozott biztonsági előírásokat szem előtt tartva kerül megrendezésre.

Idén külföldi sztárok nélkül, de Finnország legjobb frontembereinek tolmácsolásában hallhatja a közönség a banda karácsonyi nótáit. Először fog szerepelni a turnén Noora Louhimo, a Battle Beast énekesnője, mellette Marko Hietala (Nightwish, Tarot), Ville Tuomi (Leningrad Cowboys), Kimmo Blom (Leverage), Ilja Jalkanen, JP Leppaluoto (Charon), Antony Parviainen (Psychework), Antti Railio, Pasi Rantanen (Thunderstone) és Tommi  ’Tuple’ Salmela (Tarot) fogja tolmácsolni a karácsonyi nótákat. Szokás szerint a szólistákat a Raskasta Joulua zenekar kíséri Korhonen Erkka vezetésével, aki az egész koncepció kitalálója.

A korábbi turnékon olyan előadók is szerepeltek, mint Floor Jansen (Nightwish), Tarja, Elize Ryd (Amaranthe), Ari Koivunen, Tony Kakko (Sonata Arctica), Joe Lynn Turner (Sunstorm, ex-Rainbow) vagy Bernie Shaw (Uriah Heep).

A biztonsági előírásokat figyelembe véve csökkentették a helyszínek befogadóképességét, és rengeteg időt szánnak a nézők beengedésére és távozására. A helyszíneken kézfertőtlenítőt biztosítanak a szervezők, a maszkok használata csak ajánlott. A koncerteket szigorúan a finn kormány utasításainak megfelelően vezénylik le, de nincsenek korlátozva úgy a rendezvények, mint nálunk.

A turné helyszínei és az ott fellépő énekesek listája:

2020.11.27. Klub Teatria, Oulu (Noora Louhimo, Antonius Parviainen, Pasi Beach és JP Leppäluoto)
2020.11.28. Isomäki Aréna, Pori (Noora Louhimo, Antonius Parviainen, Pasi Beach és JP Leppäluoto)
2020.12.04. Vaasa Electric Aréna, Vaasa (Noora Louhimo, Antti Railio, JP Leppäluoto és Pasi Beach)
2020.12.05. Logomo, Turku (Antti Railio, JP Leppäluoto, Kimmo Blom és Pasi Beach)
2020.12.11. Kuopio jégcsarnok, Kuopio (Marko Hietala, Antonius Parviainen, Tuple Salmela és Ville Tuomi)
2020.12.12. Seinäjoki Aréna, Seinäjoki (Marko Hietala, Antti Railio, Tuple Salmela és Ville Tuomi)
2020.12.13. Tampere-ház, Tampere (Marko Hietala, Louhimo, Antti Railio és Ville Tuomi)
2020.12.18. Pavilon, Wilhelm-Gym, Jyväskylä (Marko Hietala, Antonius Parviainen, Ilja Foot és Kimmo Blom)
2020.12.19 Hartwall Aréna, Helsinki (minden énekes)


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás