Dee Snider a hangterjedelme miatt kérte fel Tarját a duettre a feleségének írt karácsonyi dalban, melynek felvételeit Jeff Pilson, a Dokken és a Foreigner basszere felügyeli.

Dee Snider - Tarja Turunen

Dee Snider egy podcastben jelentette be, hogy karácsonyi dalt készít Tarja Turunennel, a Nightwish ex-énekesnőjével. „Sok éve írtam ezt a dalt a feleségemnek – mondta Snider. – Lehet, hogy nem tudják az emberek, de Celine Dion is felvett egy karácsonyi dalt, amit én írtam, God Bless Us Everyone címmel. Ezt a nótát ajándékként írtam a feleségemnek, nem kereskedelmi célból. Sajnos a hangterjedelmem miatt nem tudom elénekelni. Viszont úgy döntöttem, hogy mégis rögzítem a dalt, így megkértem Tarját, hogy duettben énekelje el velem, mert nagyon magas részek is vannak benne. Jeff Pilson, a Dokken és a Foreigner zenésze bábáskodik a felvétel felett. A zenei résszel éppen végeztünk, hamarosan kezdjük az ének felvételeit. Várhatóan még ebben az évben megjelenik.”

 

 

Celine Dion állítólag a hangmérnökénél hallotta a God Bless Us Everyone nótát és az első karácsonyi lemezére mindenképpen rá szerette volna tenni. Dee áldását adta, de mindenkit megkért, hogy ne mondják el neki, ki írta a dalt, nehogy Celine meggondolja magát, amiért a szerzője Dee Snider, egy ellentmondásos rocker. A lemezre került címe végül The Magic Of Christmas Day (God Bless Us Everyone) lett és 10 millió példányban kelt el világszerte.

2018-ban Snider és Tarja már szerepeltek együtt egy karácsonyi projektben. A Raskasta Joulua amolyan finn all-star karácsonyi rock projekt, rengeteg ismert északi zenésszel és énekessel, akik elsősorban a karácsonyi időszakban turnéztatják meg az évek során kiadott albumaikat. Mondhatnánk, hogy ők az „Európai Trans-Siberian Orchestra”.

Megosztás