Az amerikai banda összes stúdióalbuma újra megjelenik vinylen, az első kiadások limitált példányszámban már augusztusban napvilágot látnak.

Valami mocorog a Savatage háza táján, nemrég arról írtunk, hogy a legendás zenekar három tagja már jó ideje dolgozik az új dalokon, Jon Olivának közel háromalbumnyi anyaga van készülőben, most pedig vinyl kiadások garmadájáról tudunk beszámolni. Ez a két dolog sokkal több, mint ami az elmúlt 20 évben történt a zenekarral. Mivel a Trans-Siberian Orchestra tavaly nem turnézott és a jelenlegi infók alapján idén is elmaradhat a megszokott koncertsorozat, így a banda tagjai is jobban ráérnek.

 

 

2021-ben az earMUSIC kiadó a heavy metal legenda Savatage előtt tisztelegve vinylen kiadja a banda összes stúdióalbumát az 1983-as ’Sirens’-től kezdve a 2001-es ’Poets And Madmen’-nel bezárólag, az újrakiadások feljavított hangzást és nívósabb grafikát is kapnak.
A ’The Hourglass’ lemez limitált példányszámú, 10 collos picture discen is megjelenik, Németországban már július 31-től lesz kapható, a nemzetközi terjesztésre csak augusztus 6-tól kerül sor. Labirintusszerű homokóra illusztrációval díszítve érkezik, amelyet 16 csontváz tart a háborgó tengeren, a lemez lenyűgöző, Gustave Doré ihlette látványvilága a memento mori aspektusait idézi, és a hullámok a ’The Wake Of Magellan’ lemezre utalnak. Ez a nívós kiadvány mindössze 2000 példányban jelenik meg, és nem csak a Savatage-rajongók, de a vinylgyűjtők számára is különlegesség. A lemezkészítésről a kiadó megosztott egy gyártási folyamatba bepillantást engedő videót:

Azoknak, akik még több klasszikus Savatage-t szeretnének tudni a polcukon, nem kell sokáig várniuk, augusztus 20-án jelenik meg a ’83-as ’Sirens’ vinyl újrakiadása. A metáltörténelem klasszikusaként számontartott, debütáló Savatage-album a mai napig a rajongók abszolút kedvence, olyan dalokkal, mint a Sirens és a Holocaust, amelyek mindvégig szerves részét képezték a zenekar koncertjeinek.
Ezzel együtt jön ki a ’The Dungeons Are Calling’ is, a két lemezt eredetileg egy időben vették fel 1984-ben, a dalok a drogoktól elborult elme belső működésének metaforáiba kalauzolnak el. Erre utal a borító is, amelyen egy emberi koponya és egy házi készítésű fecskendő látható. A lemezt a dalok témaválasztása miatt amolyan konceptlemeznek is tekintik, a címadó szám a kábítószer használata során jelentkező negatív hatásokról szól. A ’The Dungeons Are Calling’ nem csak ugyanolyan elismert, mint elődje, de tökéletes kiegészítője is annak.
A zenekar a következő üzenetet tette közzé a projekttel kapcsolatban:
„Savatage rajongók! Ha még nem láttátok volna, megújult a weboldalunk, hamarosan elindul az új webshopunk is menő új merch cuccokkal és vinylen újra kiadjuk az összes Savatage-albumot Európában. Első ütemben a ’The Hourglass’ 10 collos kislemez jelenik meg szigorúan 2000 számozott példányra limitálva. Ha látni akarjátok, milyen elképesztő lett, akkor ajánljuk a fent látható videót. Második körben augusztus 20-án lát napvilágot az 1983-as debütáló albumunk, a ’Sirens’, illetve az 1984-es ’The Dungeons Are Calling’. Mindkét album 180 grammos fekete vinylen és limitált példányszámú színesben lesz kapható. A ’The Dungeons Are Calling’ színes változatához a ’City Beneath The Surface’ kislemez újranyomását is megkapjátok, amely Avatar név alatt jelent meg eredetileg.”

Az év során további megjelenések várhatók.

Megosztás