A berlini pirománok első élő anyaga még a kilencvenes évek végén jelent meg, ami most újra elérhető, ráadásul a Bück Dich című dallal együtt.

Rammstein

Rammstein 1998 augusztusában a német fővárosban lévő Wuhlheide Parkban rögzítette első koncertanyagát, ami egy évvel később meg is jelent ‘Live Aus Berlin’ néven. A lemez érdekessége, hogy a Bück Dich című dal akkor nem kapott helyet rajta, mivel a szám alatt az énekes, Till Lindemann és a billentyűs, Flake Lorenz egy művibrátorral anális szexet utánzó jelenetet adtak elő.

A rá következő évben a Rammstein az Egyesült Államokban turnézott és Massachusettsben is felléptek. Ott az előadott jelent miatt az énekest és a billentyűst letartóztatták, mivel a szervezők túl durvának találták a show-t. A CD változaton a szám viszont már akkor is szerepelt, de annak ellenére, hogy a DVD kiadáson a Bück Dich nem kapott helyet, mégis 18 pluszos besorolás alá esett a kiadvány. Március végétől viszont immár a teljes koncertfelvétel cenzúrázatlanul elérhető, ráadásul rengeteg extrával egyetemben.

’Live Aus Berlin’ dallista:

01. Spiel mit mir
02. Herzeleid
03. Bestrafe mich
04. Weißes Fleisch
05. Sehnsucht
06. Asche zu Asche
07. Wilder Wein
08. Klavier
09. Heirate mich
10. Du riechst so gut
11. Du hast
12. Bück Dich
13. Engel
14. Rammstein
15. Tier
16. Laichzeit
17. Wollt ihr das Bett in Flammen sehen?
18. Seemann

Rammstein-Live-aus-Berlin

Megosztás