Richard Z. Kruspe a Rammstein mellett üzemeltet egy saját bandát is Emigrate néven, amelynek pár hete jelent meg a negyedik albuma. Már a negyedik kislemezdal jelent meg róla, Till Lindemann is felbukkan benne.

Az Emigrate zenekar a Rammstein-gitáros Richard Zven Kruspe side projectje, 2005-ben alapította az anyazenekar csendes időszakában, a ’The Persistence Of Memory’ már a formáció 4. albuma, amelynek címét Salvador Dalí híres festménye [Az emlékezet állandósága] ihlette. November 5-én jelent meg az anyag a streaming platformok mellett CD-n és vinylen, erről az Always On My Mind című dal feldolgozását adták ki most – sorban már a negyedik – digitális kislemezként. A dalban közreműködik a Rammstein-frontember Till Lindemann, felbukkan a megjelenést kísérő animációs videóban is.
A dal eredetijét Brenda Leevel rögzítették 1971-ben, de Gwen McRae előadásában jelent meg először lemezen 1972-ben. Azóta közel 400 átirata született Willie Nelsontól Karel Gotton át a Pet Shop Boysig, de még a Danzig is elkövetett egy verziót, a leghíresebb változatot Elvis Presley jegyzi.

 

 

Az első Emigrate-album 2007-ben jelent meg, Németországban a top 10-be került, a My World kislemezdal szerepel a ’Resident Evil: Extinction’ [A Kaptár 3. – Teljes pusztulás] filmzenéjében. 2014-ben következett a ’Silent So Long’, amelyen olyan vendégek vokáloztak, mint Marilyn Manson, Jonathan Davis és Lemmy, a folytatás ’A Million Degrees’ címmel 2018 novemberében jelent meg.
“Vágyom arra a szabadságra, amit a különböző emberekkel történő együttműködés ad, mert különböző típusú zenéket fedezhetek fel – magyarázta Kruspe egy korábbi interjúban. – Dalszerzőként és énekesként is kifejezhetem magam, határidők, napirendek és más hasonló korlátozások nélkül. Az alapelv az, hogy folyamatosan kísérletezzek és folyamatosan kihívásokat állítsak magam elé. Ráadásul az Emigrate organikusan működik, a zenészek jöhetnek és mehetnek, ez teljesen rendben van így.”

Az alsó YouTube ablakra kattintva a teljes album meghallgatható, illetve megjelennek a hozzá korábban készült videóklipek is.

Emigrate – ’The Persistence Of Memory’ dallista:

1. Rage
2. Always On My Mind (feat. Till Lindemann)
3. Freeze My Mind
4. I’m Still Alive
5. Come Over
6. You Can’t Run Away
7. Hypothetical
8. Blood Stained Wedding
9. I Will Let You Go

Megosztás