Egy podcastinterjúban Ed O’Brien, a Radiohead gitárosa nem éppen jó híreket közölt a zenekarral működésével kapcsolatban.

Radiohead

Ed O’Brien szerint bizonytalan az 1985-ös megalakulás óta változatlan felállású Radiohead jövője, a banda a levegőben lóg, nincs határozott elképzelés a további működéssel kapcsolatban, szerinte jelenleg a zenekar nem is létezik. 2016-ban adtak ki utoljára stúdiólemezt ’A Moon Shaped Pool’ címmel és 2018-ban turnéztak utoljára, illetve az újrakiadásnak számító tavalyi ‘Kid A Mnesia‘ tartalmazott pár kiadatlan felvételt.
„Lehet, hogy visszatérünk, lehet, hogy nem. Mit számít? Mi nem leszünk az a banda, akik akkor jönnek vissza, ha letesznek egy nagy összeget eléjük. Nincs kizárva, hogy pár év múlva csinálunk valamit, de akkor együtt, mind az öten. Régóta nyomjuk közösen és sokféle tapasztalatra tettünk szert, most erre kellene koncentrálni. Jó cimborák vagyunk, szeretjük egymást.”
A tagok közül O’Brien egy szólóalbumon dolgozik, Thom Yorke énekes-gitáros és Jonny Greenwod gitáros Tom Skinnerrel, a Sons Of Kemet dobosával most adták ki közös bandájuk, a The Smile debütáló lemezét.

 

 

Megosztás