Radiohead, Steven Wilson és Sigur Rós rajongóknak ajánlja a zenéjét az oslói székhelyű art rock trió, a 2020-as, digitálisan debütáló albumuk most jelent meg fizikai formátumokban.

A Dim Gray tagjai – Håkon Høiberg, Oskar Holldorff és Tom Ian Klungland – 2012-ben költözött Norvégia különböző részeiről a fővárosba, hogy tanulmányaikat folytassák. Miután egymásra találtak, hamarosan elkezdtek dalokat írni és élőben fellépni annak ellenére, hogy teljesen különböző zenei közegből érkeztek, olyan műfajokból, mint a black metal, a progresszív rock, a blues, a folk és a filmzene, de ezeket ötvözve valami egyedit alkottak.

 

 

A ’Flown’ egy konceptalbum egymásba fonódó dalokkal, amelyek fordulatokkal teli, összefüggő történetté állnak össze, mesélve benne intim és mindenen átívelő dolgokról egyaránt, mindezt színes hangzásvilággal illusztrálva. Zeneileg egy ambiciózus kinyilatkoztatás, amelyben a vonósokkal átszőtt kamarapoptól a sötét indie folkon át a grandiózus art rockig tart az út.
“Ahelyett, hogy egy lineáris történetet mesélnénk el, megpróbáltuk körkörös narratívaként felépíteni, ahol a főszereplő egy lefelé tartó spirál csapdájába esett, egy ördögi körbe, amelynek nincs egyértelmű kezdete vagy vége. A sztorit többféleképpen lehet értelmezni, de a szöveg középpontjában egyértelműen a veszteség, a vágyakozás és a magány áll, valamint az a lelki teher, amit ezek az érzések az emberre rónak.

A ‘Flown’ öt bónuszdallal megpakolva jelent meg dupla vinylen és CD-n, a megjelenés alkalmából tették közzé a Dreamer’s Disease című dal élő videóját.
A dal arról szól, hogy az ember az apátiiából hogyan tud kiszabadulni. Hihetetlenül nagy élmény élőben játszani, váltogatva a súlyos és gyengéd pillanatokat, beleértve egy terjedelmes instrumentális részt, amelyben egy fenyegető folkos riff egyre csak épül és épül”.

’Flown’ dallista:

01. Again
02. The Wave We Thought We’d Ride Forever
03. Closer
04. Ráth
05. Wandering
06. Flown
07. Light Anew
08. Yore
09. Song For E
10. Dreamer’s Disease
11. Ouroboros
12. Black Sun
13. Again Live*
14. Song For E Live*
15. Paper Bird Extended Version*
16. Ice And Sea* (csak CD-n)
16. Wakeless* (csak vinylen)

* bónuszdalok

Az eredeti album meghallgatható a Bandcamp playerén, a bónuszok egy része pedig az alsó playlistre kattintva.

Megosztás