Hazájában mérföldkőhöz érkezett a Queen talán legnépszerűbb albuma, a ’Greatest Hits’, ugyanis átlépte a 7 milliós eladott példányszámot az Egyesült Királyságban.

2014-ben még 6 millió példánynál járt, ebben az évben elérte a 7 milliót a Queen ’Greatest Hits’ című válogatásalbuma, amely hozzátartozik szinte minden brit háztartáshoz. Ebbe a számba nemcsak a fizikai hanghordozókat értjük bele, hanem a letöltésből és streamingből hivatalosan átszámolt album-egyenértékű egységeket is. Ha a lemez dalait egyenként nézzük, 1,1 milliárd letöltésről beszélhetünk, ebből a Bohemian Rhapsody 240 milliót mondhat magáénak.
„Örömhírt közlünk, miszerint a ’Greatest Hits’ albumunk 7 millió eladott példánynál jár, ezt a számot még senki sem produkálta az Egyesült Királyságban. Köszönjük!” – nyilatkozta Brian May gitáros, akinek tegnapelőtt volt a 75. születésnapja.
„A brit közönség nagyszerű zenei ízlésének köszönhetően ezt a lemezt adták el a legnagyobb példányszámban. Minden elismerésünk!” – tette hozzá Roger Taylor, a banda dobosa.
Az album világszerte több mint 25 millió példányban kelt el.

 

 

Queen: ’Greatest Hits’ dallista:

01, Bohemian Rhapsody
02, Another One Bites The Dust
03, Killer Queen
04, Fat Bottomed Girls
05, Bicycle Race
06, You’re My Best Friend
08, Save Me
09, Crazy Little Thing Called Love
10, Somebody To Love
11, Now I’m Here
12, Good Old-Fashioned Lover Boy
13, Play The Game
14, Flash
15, Seven Seas Of Rhye
16, We Will Rock You
17, We Are The Champions

Megosztás