Geoff Tate azt mondta, hogy egyáltalán nem érdekli a Queensrÿche klasszikus felállásának újraegyesülése: „Nem érzem szükségét, hogy visszaforgassam az idő kerekét.”

Geoff Tate 2021

2014 áprilisában ért véget az a jogi csata, amelynek végén Geoff Tate és a Queensrÿche megegyeztek, hogy a névhasználat joga a Michael Wilton (gitáros), Scott Rockenfield (dobos), Eddie Jackson (basszusgitáros) hármasnál marad, míg Tate szerezte meg a kizárólagos jogot ahhoz, hogy az ‘Operation: Mindcrime’ és az ‘Operation: Mindcrime II’ albumokat teljes egészében előadhassa élőben. Nemrégiben egy podcast-interjúban Tate-et megkérdezték, hogy egy Queensrÿche-reunion ötlete megfordult-e valaha a fejében. „Nagyon elégedett vagyok a dolgok jelenlegi állásával. Több mint 30 évig zenéltem együtt ezekkel a srácokkal, és nagyon büszke vagyok az örökségünkre és az albumokra, amiket együtt készítettünk, de nem érzem szükségét, hogy visszaforgassam az idő kerekét és feltámasszam a régi bandát. Jól elvagyok azzal, ahol vagyok és amit csinálok, imádok turnézni, van egy fantasztikus muzsikusokból álló csapatom, akikkel hihetetlenül jó együtt játszani. Tehát nem igazán érzem szükségét annak, hogy visszafelé haladjak az időben” – felelte az énekes.

 

 

Arra a kérdésre, hogy fontolóra venne-e legalább egy búcsúturnét a Queensrÿche-kal, a KISS-hez és a Mötley Crüe-höz hasonlóan, Tate azt mondta: „Általában az ilyen jellegű turnékat azért csinálják, mert nagyon jó pénz van benne, és gyakran nehéz elmenni ekkora pénzek mellett. De nem tudom, nekem igazából nincs szükségem a pénzre. Szóval most nagyon boldog vagyok.” (nevet)

A múlt héten a Queensrÿche jelenlegi énekese, Todd La Torre egy másik podcast-interjúban beszélt erről. „Vicces. Mindig azt hallom: »Mindenképpen lesz egy reunion az eredeti tagokkal [Geoff Tate, Chris DeGarmo], hiszen minden zenekar ezt csinálja.« És ilyenkor mindig arra gondolok, »ha tudnátok, amit én tudok.« Szóval nem hiszem, hogy ez megtörténik. És amúgy is, a dolog optikáján kívül mi értelme lenne? Láttuk, milyen volt az utolsó 15 évben!” – utalt az utolsó, Chris DeGarmóval készült lemez utáni időkre Tate-tel.

Megosztás