A Flower Kings május közepén új koncertkiadvánnyal jelentkezik, de a zenekarvezető Roine Stolt szólókarrierjéből is érkeznek újrakiadások az idén, elsőként a 30 éve megjelent ’The Flower King’ jelent meg vinylen.

Flower Kings

Tavaly októberben járt utoljára Budapesten a Flower Kings, a frissen megjelent ’Look At You Now’ mellett a korai lemezeik dalaiból játszottak az A38-on. A hosszú európai turné végén, Hollandiában rögzítették legújabb koncertkiadványuk hanganyagát, amely – annak ellenére, hogy rutinfelvételnek indult – Roine Stolt szerint a zenekar legjobb élő felvétele lett. Az apró részleteket is tökéletesen visszaadó hangzásnak köszönhetően ismét átélhetjük azt az élményt, amelyet Roine Stolt, Hasse Fröberg, Michael Stolt, Mirko DeMaio és Lalle Larsson nyújtott a hajón.
A banda fennállásának 30 éves jubileumára készült, ’Live In Europe 2023’ névre keresztelt CD szerzői kiadásban lát napvilágot május 17-én, csak Roine honlapján keresztül rendelhető.
Kapcsolódó hír, hogy az eredetileg 1994-ben megjelent Stolt-szólólemez, a ’The Flower King’ remaszterizált hanggal elérhető már vinylen is a GEP kiadónál, a kiadvány mindössze 500 példányban jelent meg.

 

 

’Live In Europe 2023’ dallista:

01. Garden Of Dreams Medley
02. Big Puzzle
03. The Dream
04. Day For A Peace
05. What If God Is Alone
06. Stardust We Are

Stolt

Megosztás