A nálunk kevéssé ismert Jake Howsam Lowe és a nálunk már kétszer is fellépett I Built The Sky nevű egyszemélyes formáció izgalmas előzetest dobott be a nép közé a szeptemberben érkező közös EP-jéről.

A nálunk jól ismert Plini – aki háromszor is koncertezett hazánkban – hívta fel rájuk a figyelmet a közösségi oldalain. Az ausztrál Jake Howsam Lowe jelenleg is tagja a Scoredatura és a The Helix Nebula nevű bandáknak, korábban pedig tagja volt a Wolfkahnnak, illetve Plini turnézenekarának. A szintén ausztrál Rohan ‘Ro Han’ Stevenson 2012 óta ad ki I Built The Sky néven instrumentális gitárzenét, saját szerzeményeiben komplex riffek, zúzós szólók, fülbemászó dallamok és bonyolult akusztikus tételek egyaránt megtalálhatóak. Az elmúlt évek során az alapvetően stúdióprojektből teljes értékű élő zenekar lett, amely olyan nagy nevekkel játszott már együtt, mint a Haken, Plini, a Between The Buried And Me, a The Dillinger Escape Plan, a Caligula’s Horse, és a Monuments.
A nem túl eredeti nevű I Built The Sky & Jake Howsam Lowe formáció szeptember 17-én adja ki első középlemezét ’Coalesce’ címmel, amelynek ígéretes címadó dala már meghallgatható.

 

 

’Coalesce’ dallista:

1. Coalesce
2. Mirage
3. Stonewalker
4. Ataraxia
5. Ascendant (feat. Andre Nieri)

Megosztás