Az Életek árán című dal a nagylemez előfutára, a nu metal banda szerint „szövegileg teljesen átfogja a komplett lemezt, zeneileg pedig húzós, középtempós pusztítás, jól lehet rá headbangelni.”

Pennhurst

Nu metal / modern metal, agresszív, mélyre hangolt, effektezett gitárok, ének fronton scream- és rapbetétek, tiszta, fülbemászó refrének és elektronikus zenei elemek – pl. dubstep – egy anyagon: a Pennhurst első nagylemeze az októberi HammerWorld magazin CD mellékleteként jelenik meg hamarosan. A rengeteg neves nemzetközi zenekarral dolgozó Sallai Péter (Sabaton, HammerFall, Crematory, Accept, stb.) grafikájával készült ’Őrizetlenül’ első klipes dala, az Életek árán már meghallgatható.

A zenekarról és az első lemez felvételeiről Horváth Imre gitáros mesélt: „Hosszas és kimerítő zenésztárskeresés után megtaláltuk a dalos pacsirtánkat Csárádi Róbert (Dönci) személyében, illetve a basszusgitáros poszton is történt változás, innentől kezdve nem más, mint Tóth Gyula István szaggatja az öthúrost. Az új tagsággal végre elkészítettük az első, 11 dalt tartalmazó debütáló nagylemezünket. A felvételek egy viszonylag hosszú időszak eredményei, a koronavírus-helyzet nem könnyítette meg a dolgunkat, kétszer is fel kellett függesztenünk a munkát. Ez egyébként jót is tett a daloknak, csiszolgattunk még egy-két helyen, alakítgattunk, stb… Robi csatlakozása után szinte azonnal mélyvízbe került, de zseniálisan teljesített, sőt, még szöveget is írt!
A lemezanyag zenei stílusát tekintve nu metal / modern metal, de nem a klasszikus értelmezésben. Mi öten úgy gondoljuk, hogy a magyar zenei palettán jelenleg egy hiánypótló, üde színfolt. A nu metal agresszivitása és a mélyre hangolt, effektezett gitárok mellett fontos szerepet játszanak az anyagon az elektronikus zene elemei; főként a dubstep, szövegileg pedig szinte a teljes lemez fontos társadalmi problémákra hívja fel a figyelmet, hogy nekünk, embereknek oda kellene figyelnünk végre egymásra és a körülöttünk lévő környezetre, világra. Ha semmi nem változik, akkor a gyerekeinknek, unokáinknak a jövőjét tesszük kockára. A lemezcím is erre utal: ‘Őrizetlenül’, hiszen sajnos a mai világban maga az ember is őrizetlenül éli az életét, mindenki csak magával foglalkozik, és a környezetünk is – gondolok itt többek között a globális felmelegedést okozó számtalan emberi hanyagságra – őrizetlenül áll. Egy pici odafigyeléssel minden sokkal jobb lehetne!
A videóklipes dalt is ez alapján választottuk ki, mert az Életek árán című szerzemény szövegileg teljesen átfogja a komplett lemezt, zeneileg pedig húzós, középtempós pusztítás, jól lehet rá headbangelni, de ez látható is a klipben.”

Pennhurst - Őrizetlenül

Októbertől a zenekar aktív koncertezést tervez, a dátumokért érdemes a hivatalos honlapot és a Facebook-oldalukat figyelni! A lemezbemutató koncert október 30-án lesz Budapesten, az Analog Music Hallban, vendégeik a SnailGardN és a Your Last Steps zenekarok lesznek.

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!