Három kiváló hazai zenekar közösen veszi birtokába a székesfehérvári Nyolcas Műhely deszkáit szeptember 29-én pénteken. Érkezik a Mirror, a szlovéniai MetalDays fesztiválon robbantó Pennhurst és az idei Wacken Metal Battle Hungary győztese, ezáltal a világ legnagyobb metálfesztiválját is megjárt Tiansen.

Pennhurst - Mirror - Tiansen

A Mirror együttes 2016 nyarán alakult. A tagok által “mérgesgyerekekként” aposztrofált stílusra a metálos riffek, punkos tempó és a popos dallamvezetés jellemző, energikus és interaktív színpadi jelenléttel megtámogatva. A 2016-os debütáló kislemezt 2017-ben egy EP követte, majd 2020-ban jelent meg a Mirror első nagylemeze ’Óra indul’ címmel a Hammerworld Magazin július-augusztusi dupla számának mellékleteként. 2023-ban a banda A DAL műsorában több száz zenekar közül az élő adásba is eljutott, majd részt vettek a Metal Battle Hungary válogatóján, ahol 4. helyezést értek el.

A Pennhurst egy 2014–ben alakult, 5 tagból álló budapesti modern metál formáció. A csapat számos saját klubkoncertet adott, illetve több hazai és nemzetközi előadó előtt lépett már fel itthon és külföldön egyaránt. Turnéztak az Ektomorf, a Tankcsapda, a Pain, a Depresszió, az Omega Diatribe előzenekaraként. Stílusuk a modern metál, melynek jellegzetes stílusjegyei mellett hangsúlyos szerepet kapnak dalaikban az elektronikus zene elemei, főként a dubstep. Ének szempontjából a scream, a tiszta ének és díszítő jelleggel a rap alkotják a dalokat. A 2023-as Metal Battle Hungaryn harmadik helyezést értek el.

 A Tiansen 2016-ban alakult a Kőbányai Zenei Stúdió hallgatóiból. Stílusuk eklektikus és nehezen behatárolható, kompromisszumoktól mentes. Zenéjükkel nem csak szórakoztatni szeretnének, de gondolatokat is ébreszteni a közönségükben. Szövegeikben olyan társadalmi problémákat érintenek, amelyek körülöttük történnek, és amelyek fontosak számunkra. Szeretnék felhívni a figyelmet azokra az eseményekre és kihívásokra, amelyek az emberek életét befolyásolják, és amelyekről nem beszélnek eleget. Azonban nem csak a szövegeikkel akarnak hatni. Koncertjeiken arra törekszenek, hogy az ebből fakadó negatív energiákat pozitív élményekké alakítsák át. Szeretnék, ha a közönség olyan érzéssel távozna a koncertjeikről, hogy megmozgatták a lelküket és valamilyen változást keltettek bennük. Debütáló albumuk, az ’Our Weakness’ 2018-ban jelent meg, a második lemezük pedig idén ‘EMERALD’ címmel. 2023-ban a Tiansen képviselte Magyarországot a németországi Wacken Open Air Metal Battle tehetségkutatóján. Az elmúlt években olyan zenekarokkal állhattak színpadra, mint a Leander Kills, a Down For Whatever, a Nova Prospect, az AWS, a Road, a Subscribe, a The Idoru és a Trillion. 

Belépőt csak a helyszínen lehet váltani. Az első húsz embernek 2000 Ft-ért, utána 2500 Ft-ért. Kapunyitás 20:30-kor. További információk az esemény Facebook-oldalán.

Pennhurst

Megosztás