’Békesség sugárút’ címmel jelenik meg szeptemberben Paksi Endre első szólóalbuma, amelyről a címadó dallal máris megismerkedhetsz. „Ha neked is eleged van ebből a megőrült világból, akkor a Békesség sugárúton keresztül tarts velem erre a kis zenei szigetre, ahol non-stop szól a rock ’n’ roll rádió!” – mondta az énekes a lemezről.

Paksi Endre

A koncertmentes időszakban Paksi Endre, a népszerű Ossian zenekar frontembere elkészítette első szólólemezét, amely ’Békesség sugárút’ címmel 2022. szeptember 27-én kerül a boltok polcaira a H-Music gondozásában. A címadó dal klipjéről és annak képi világáról az énekes osztotta meg gondolatait: „A Hármashatár-hegyen és Pilisvörösvár környékén forgattunk. A mostani világ kicsit groteszk élhetetlenségét szerettük volna szembeállítani azzal a belső nyugalommal, amire én (is) nagyon vágyom. Szerintem az emberek jelentős része is hasonlóan gondolkodik. Nekem ez a kis kulcsötlet ugrott be, hogy mint egyfajta modern vándor, a vállamon, hátamon viszem fel a hegyre a mikrofonállványt, mint ahogy a gondjainkat, dolgainkat is szoktuk cipelni. Nagyon visszafogott jelképrendszerrel dolgoztunk – Kodolányi Imola barátunk munkáját dicséri a különböző felvételekből elkészült, nagyon szép képi világot felvonultató videó. Ha neked is eleged van ebből a megőrült világból, akkor a Békesség sugárúton keresztül tarts velem erre a kis zenei szigetre, ahol non-stop szól a rock ’n’ roll rádió!”

 

 

A klippremierrel egy időben a kiadó internetes felületén elindult az album előrendelése is, ahol a H-Music Magazinnal kísért CD-formátum mellett természetesen pendrive-on is beszerezhető az anyag, valamint jó néhány egyéb termék.

Azt se feledjük el, hogy a mai napon – azaz szeptember 3-án – az Ossian három hosszú év után birtokba veszi a budapesti Barba Negra színpadát, ahol várhatóan egy fergeteges hangulatú telt házas koncerttel örvendeztetik meg a rajongóikat. A dupla lemezbemutatóra a zenekar egy extra hosszú dallistával készül, és a friss koncertfavoritok mellett előkapnak néhány ritkán játszott dalt is, érdemes lesz tehát ellátogatni az eseményre. A koncertre a helyszínen még tudsz jegyet váltani, de ha nem akarsz lemaradni, akkor érkezz időben!

A ’Békesség sugárút’ dallistája:

01. Békesség sugárút
02. Tiszta lap
03. Csak egy angyal
04. Amit sosem mondtam még
05. Rock ‘n’ roll rádió
06. Napom – Holdam
07. Néhanap
08. A sziget 1 (Kizár minden Éden)
09. A sziget 2 (Egy sziget vagyunk)
10. Visszajátszás
11. Ha kinyitod a szemed
12. Nevedből, arcodból
13. Mentünk a hegyre fel
14. Jó lenne újra látni

Paksi Endre - Békesség sugárút

Megosztás