Meghallgatható az első előzetes dal az Ossian április 17-én érkező 24. nagylemezéről. A ’Csak a jót’ album címadó dala fogós refrénjével, dinamikus gitárdallamaival és pozitív üzenetével hordoz minden jellemzőt, ami a modern Ossian dalokat igazán egyedülállóvá teszi, így hazánk egyik legaktívabb és legnépszerűbb zenekarának új dala könnyen egy újabb közönségkedvenccé válhat.

A szöveges videóval kísért dal meghallgatható az alábbi linken, a lemez pedig a mai naptól előrendelhető a zenekar hivatalos honlapján, az ossian.hu címen. A digipak CD-n 6 bónusz koncertfelvétel is hallható, van limitált MK és LP változat is, a rajongók egyedi sorszámot választhatnak az LP-khez, illetve egy, csak az albummal együtt rendelhető előrendelői póló is válaszható.

 

 

Az albumon 12 friss dal kapott helyet, melyet további 6 bónusz követ a tavaly szeptemberi Barba Negra Trackes koncert felvételei közül. A lemezborítót és a szöveges videót a 2019-es ’A reményhozó’ borítójához hasonlóan a HammerWorld grafikusa, Devecz Ádám (Kalapács, Road, Depresszió, Moby Dick, stb.) készítette.

Paksi Endre énekes a ’Csak a jót’ lemezről: „Az Ossiannak a kezdetektől fogva pozitív üzenetei vannak. Elég az Acélszív kulcsmondatát idéznem: >…olyannak és úgy fogadj el, ahogy én teszem…<. A nagyvilág olyan, amilyen, de mi magunk formálhatjuk jobbá a sajátunkat. Én rendíthetetlenül optimista vagyok, és a soha fel nem adás híve. Az új album szerintem egyenes folytatása ‘A reményhozó’ albumnak, de az Ossian minden korszakából vannak benne hangulatok, egy nagyon változatos anyag született, erős, karakteres dalokkal.”

A következő új dalra sem kell már sokat várni, a videoklippel kísért Követem vakon pont egy hét múlva, a szintén klipes Gyönyörű bolond dalhoz hasonlóan Nőnap alkalmából jelenik meg március 8-án.

Az Ossian májustól egész évben, folyamatosan koncertezik országszerte, így érdemes figyelni az ossian.hu/koncertek/ oldalt, ahol naprakészen megtalálható minden turnéállomás. A friss lemez megjelenése napján, április 17-én a zenekar hagyományosan dedikálást is tart, ezúttal az Uránia Nemzeti Filmszínházban 16 órától, a ’Csak a jót’ budapesti lemezbemutató nagykoncert pedig szeptember 12-én lesz a Barba Negra Trackben.

Dedikálás:
2020. április 17, 16.00
Uránia Nemzeti Filmszínház, Budapest, Rákóczi út 21, 1088
Facebook-esemény

’Csak a jót’ lemezbemutató nagykoncert:
Budapest, Barba Negra Track,
2020. 09. 12.
Facebook-esemény

’Csak a jót’ dallista:

01. Csak a jót
02. Forgószínpad
03. Követem vakon
04. A saját kezemben
05. Aki előre néz
06. Mennyit ad még
07. Te leszel a vad vihar
08. Akiről álmodtál
09. Köszöntés
10. Ami nyomot hagy
11. Egyensúly
12. Egy lélegzet

Bónusz – (Koncertfelvételek, 2019. szeptember, Barba Negra Track)

13. Ahol a szürkeség véget ér
14. Hangzavarban a harmóniát
15. Gyönyörű bolond
16. Soha nem lehet
17. A barát
18. Ahányszor látlak

Ossian – Hallgasd meg a címadó dalt az áprilisi ’Csak a jót’ nagylemezről

Megosztás