„Szerintem megkapják a rajongók, amit igazából várnak, azaz súlyos riffeket, nagy szólókat” – mondta Orianthi új albumáról, ami a friss hírek szerint nem máshol, mint a Frontiers Musicnál jelenik meg.

Orianthi

Az ausztrál születésű gitáros dolgozott már Carlos Santanával, Steve Vaijal, Alice Cooperrel, Michael Jacksonnal, sőt Richie Samborával közös projektet hozott létre RSO néven. Negyedik szólólemezét a Frontiers Music adja ki ősszel, innen már csak egy ugrás lenne, hogy Richie Samborát is leigazolja az olasz kiadó. „Izgatottan várom pályám új fejezetét a Frontiersszel, az ő szenvedélyes hozzáállásuk a zenéhez megerősít abban, hogy érdemes ezt csinálni.” – mondta Orianthi.

 

 

A Frontiers-főnök Serafino Perugino is lelkesen kommentálta a dealt: „Nagy megtiszteltetés, hogy Orianthi hozzánk szerződött. Amikor először említette, hogy új anyagon dolgozik, tudtuk, hogy ebbe be kell szállni. Komoly jelentősége van annak, amit a kortárs rockszcéna élvonalában művel, alig várjuk, hogy a rajongókra zúdítsuk az új albumát.”

Orianthi így lelkendezett az új anyagról: „28 nap alatt összehoztuk az egészet Nashville-ben Marti Frederiksennel, aki régi jó barátom, kiváló zeneszerző és producer. Az előző lemezem is Nashville-ben készült, vibrál ebben a városban valamiféle pozitív energia, ami elkap, amint megérkezel. Mi is csak bevettük magunkat a stúdióba, és 28 napon keresztül egyfolytában komponáltunk, és felvettük, amivel elkészültünk. Nagyon klassz élmény volt.”

Az új lemez zenei irányáról ezt mondta: „Nem áll túl messze az előző anyagomtól, de mégis más. Szerintem megkapják a rajongók, amit igazából várnak, azaz súlyos riffeket, nagy szólókat, de más lesz a hangzás, a dalok textúrája, a ritmusszekció és a billentyűs kíséret is. Nem ragadtunk le egyetlen vonal mentén, lesznek vad dolgok, meg lazábbak, meg bluesos tételek is. Fejlődni és változni kell, nem lehet mindig ugyanazt játszani, azzal halálra untatnám magam, meg másokat is.”

Megosztás