RSO – Végre egy blues Richie Sambora és Orianthi új albumáról

írta CsiGabiGa | 2018.04.16.

Megvolt a nagy összeborulás Jon Bon Jovival a Rock And Roll Hall Of Fame beiktatási ceremóniáján, de Richie Sambora egyértelművé tette, hogy nem akar visszamenni a zenekarba. Helyette májusban megjelentetik első közös albumukat párjával, Orianthival, melyről az énekesnő egy vadonatúj bluest is megosztott Facebook-oldalán.

 

 

Orianthi is ott volt a ceremónián, „Nagyon büszke vagyok a tehetséges és jóképű emberemre!” – kiáltotta világgá utána közösségi oldalán.

A kettejük monogramjából született RSO elnevezésű produkció 'Radio Free America' című albuma május 11-én jelenik meg a BMG kiadónál, de a digitális korszak szülöttei már szinte az egész lemezt meghallgathatták korábban, hiszen két ötszámos EP, valamint egy egy- és kétszámos digitális kislemez után jelenik meg a 15 dalos album. Egy eddig nem hallott dalt pedig Orianthi osztott meg Facebook-oldalán, mely egy kellemes, mélabús blues szerzemény. Talán az album legjobbja!

A Grammy-díjas és immár Rock And Roll Hall Of Fame-tag Bon Jovi egykori gitárosa és az ausztrál csodagitáros/énekesnő, aki Alice Cooper oldalán vált világszerte ismertté (nem mellesleg mindketten kiadtak három-három szólólemezt is), miután életük összekapcsolódott, egyesítették zenei erőiket is, hogy egy tizenötszámos, rock, blues, pop, R&B és country elemeket is tartalmazó albumot tegyenek le az asztalra. A dalok legtöbbjét Los Angeles-i otthonukban vették fel a legendás dalszerző/producer, Bob Rock (Metallica, Bon Jovi) segítségével az elmúlt két évben. A lakásukat teljesen átalakították, építettek egy stúdiót a konyhába, komplett stúdió-méretű hangszórókkal, billentyűs hangszerekkel, számítógépekkel és mikrofonokkal. Erősítők foglalják el az ebédlőt, a nappali gitárokkal és állványokkal van tele és a házimozi szobát dobszobává alakították át. A két ember otthona átalakult szerelemmel, barátsággal, nevetéssel és a zene iránti szenvedéllyel teli hívogató világgá, melybe szép lassan beszivárogtak ezek a dalok.

A páros eddigi és közelgő megjelenései:

2017. szeptember 29. 'Rise' EP:

01. Rise
02. Masterpiece
03. Truth
04. Take Me
05. Good Times

2017. december 14. 'One Night Of Peace' single:

01. One Night Of Peace

2017. december 15. 'Making History' EP:    

01. Making History
02. We Are Magic
03. Walk With Me
04. Together On The Outside
05. I Don't Want To Have To Need You Now

2018. február 9. 'I Got You Babe' single:

01. I Got You Babe
02. Forever All The Way

2018. május 11. 'Radio Free America' LP:

01. Making History
02. We Are Magic
03. Rise
04. Take Me
05. Masterpiece
06. Walk With Me
07. I Don't Want To Have To Need You Now
08. Truth
09. Together On The Outside
10. Good Times
11. Forever All The Way
12. I Got You Babe
13. One Night Of Peace (Modern Mix)
14. Blues Won't Leave Me Alone
15. Hellbound Train

Legutóbbi hozzászólások