fbpx

Daniel Cardoso hosszú évek óta segíti az Anathemát a stúdióban és azon kívül is, legyen szó produceri, dobos vagy billentyűs munkákról. Saját ötleteit azonban nem tudja felhasználni a csapatban, így Petter Carlsen énekes-dalszerzővel új formációt hozott össze Northern South néven.

Northern South

Összefogott a portugál Daniel Cardoso és a norvég énekes-dalszerző, Petter Carlsen. Előbbi zenész az Anathema révén lehet ismerős, a brit csapatban dobosként és billentyűsként is tevékenykedik, azonban amikor dalszerzésről van szó, a Cavanagh tesók mellett nem sok hely jut neki. „Több hónappal ezelőtt elszórakoztam a gondolattal, hogy kreatívan hozzájárulok az Anathema zenéjéhez, úgyhogy írtam néhány dalt, melyekről úgy gondoltam, hogy beleférne a csapat zenei világába. Az Anathema ugyanakkor elég szigorú keretek között mozog, amikor dalszerzésről van szó, és egyszerűen nincs lehetőség arra, hogy egy külsős szerző ötleteket vagy dalokat dobjon a közösbe.”

A koronavírus-járvány okozta leállás elegendő időt biztosított neki arra, hogy előkapja a polcról dalait, majd kidolgozza őket. Az első, a Make It Last ráadásul már meg is hallgatható. A formációban Cardoso nem egyedül zenél, ugyanis meghívta maga mellé Petter Carlsent, akivel több ízben is turnéztak már együtt, de a norvég zenész a Marillion, Steven Wilson és a Long Distance Calling társaságában is koptatta a színpadokat korábban. A Northern South jelenleg első EP-jén dolgozik, melynek tökéletes előfutára a szóban forgó dal.

Megosztás