Döntött a zenekar, a korábbi basszer kilépése után a választásuk egy másik finn srácra esett, aki korábban sok zenekarban megfordult, és aki a tegnapi és mai dupla livestream koncerten mutatkozik be.

Szavatartó zenekar a Nightwish. Amikor Marko Hietala bejelentette, hogy kilép a zenekarból, a banda ígéretet tett, hogy a virtuális dupla koncertjük előtt pár órával hozzák nyilvánosságra, hogy ki fogja pótolni a karizmatikus basszert. Ugyan a kilépéskor megfogalmazódott a zenekarban a feloszlás gondolata is, de végül a folytatás mellett döntöttek. A tegnapi első koncert előtt egy rövid kommentben tudatták a világgal, hogy a választásuk Jukka Koskinenre esett, aki korábban a Wintersun, a Northern, az Amberian Dawn és a Cain’s Offering zenekarokban játszott: „Jukka Koskinen lesz a session-basszusgitárosunk, aki csatlakozik hozzánk a ’Human. :II: Nature.’ világkörüli turnéra, végre megoszthatjuk veletek a várva-várt hírt!”

 

 

Jukka így kommentálta a döntést: „Nem is lehetne nagyobb megtiszteltetés számomra, hogy a Nightwish szellemiségének hordozójaként részt vehetek a turnén, hogy különleges koncertélményekben osztozzak veletek!”
A turné a pandémiának köszönhetően halasztásra került, így az új budapesti dátum 2021. november 30., amin már az új basszusgitárossal láthatja a bandát a magyar közönség, a koncert a Papp László Budapest Sportarénában kerül megrendezésre.

A Nightwish egy virtuális világban felépített ’The Islanders Arms’ nevű kocsmában lép fel május 28-án és 29-én, a rajongók mindkét este egy másfél órás előadást élhetnek át, és először hallhatják élőben a legutolsó ’Human. :II: Nature.’ album dalait, a két estén kissé eltérő műsort játszik a zenekar.

Megosztás