Hat hónappal a legutóbbi stúdióalbum megjelenése után újabb friss dalcsokrot kapnak a rajongók a brit progresszívrock-társulattól.

Big Big Train 2021

Július végén jelent meg a Big Big Train tizenharmadik lemeze ’Common Ground’ címmel, fél évvel később, január 28-án a tizennegyedik is érkezik, amelynek ’Welcome To The Planet’ a címe, a Burning Shed webshopjában már előrendelhető nyolcféle formátumban, illetve rajongói csomagban.
„A világjárványban megtanultuk, hogy a lehető legjobban használjuk ki a rendelkezésünkre álló időt. Ezzel a tudattal és az új tagokkal új erőre kaptunk, így gyorsan visszatértünk a stúdióba és megalkottuk a ’Welcome To The Planet’ albumot”
 – elemezte a helyzetet Greg Spawton, a zenekar vezetője.
A zenekar turnécsapata az utóbbi időben átalakult, hiszen Carly Bryant billentyűs és Dave Foster gitáros tavaly, Clare Lindley hegedűs pedig idén csatlakozott a zenei vállalkozáshoz, Bryant a szerzője az album címdó dalának, melyet ő is énekel. A zenekar jövő tavasszal az Egyesült Királyságban koncertezik, egyes fellépéseken a Marillion billentyűse, Mark Kelly és bandája, a Marathon melegíti be a hangulatot.
Két új dal, a The Connection Plan és a Lanterna digitális kislemezként már korábban elérhető volt a streaming platformokon, most pedig már a Made From Sunshine is meghallgatható.

 

 

’Welcome To The Planet’ dallista:

Part One

1. Made From Sunshine
2. The Connection Plan
3. Lanterna
4. Capitoline Venus
5. A Room With No Ceiling

Part Two

1. Proper Jack Froster
2. Bats In The Belfry
3. Oak And Stone
4. Welcome To The Planet

big big train welcome to the planet

 

Megosztás