A veterán gitárhős és bandája ezúttal egy instrumentális albummal jelentkezik, amelyen jól ismert előadók dalai kaptak helyet. A Radiohead Reckoner nótáját már most meghallgathatod.

Peter Frampton Band

A Peter Frampton Band április 23-án egy hangszeres albumot ad ki, rajta jól ismert előadók dalaival. A beszédes című ‘Frampton Forgets The Words’ című lemez az UMe cég gondozásában jelenik meg, a felvételek a gitáros saját stúdiójában készültek, a Nashville-ben levő Studio Phenixben. Peter Frampton legendás 1954-es évjáratú Les Paul “Phenix” [nem Phoenix] gitárja ugyan egy 1980-as repülőgép-balesetben látszólag megsemmisült, harminc évvel később csodával határos módon előkerült, restaurálták azt, és a gitáros a dalokat most ezzel a hangszerrel rögzítette. A feldolgozások közt David Bowie-, George Harrison-, Stevie Wonder-, Lenny Kravitz– és Radiohead-dalok is szerepelnek.

 

 

„Ez a lemez tíz kedvenc dalom gyűjteménye, melyeken a gitárom adja az énekrészeket. Mindig is szerettem azokat az énekdallamokat visszaadni gitáron, melyeket mindenki jól ismer és szeret. Nagyszerű zenekarom segítségével szeretném leróni a tiszteletemet a dalok eredeti előadói előtt és remélem, nektek is olyan élmény lesz hallgatni a felvételeket, mint nekem rögzíteni” – osztotta meg a gitáros gondolatait az új lemezről.

A Radiohead Reckoner nótájához videóklipet is forgattak, melyben feltűnik a sokat látott hangszer is.

A ‘Frampton Forgets The Words’ műsora:

01.If You Want Me To Stay
02. Reckoner
03. Dreamland
04. One More Heartache
05.Avalon
06.Isn’t It A Pity
07.I Don’t Know Why
08.Are You Gonna Go My Way
09.Loving The Alien
10.Maybe

Frampton-Forgets-The-Word

Megosztás