A Stryper gitárosa, Oz Fox adományokat gyűjt közelgő agyműtétjére és egyéb orvosi kiadásokra. A trolloknak válaszolva elmondta: „A Stryper egyik tagja sem milliomos.”

Oz Fox

Amióta az amerikai Las Vegasban 2018. augusztus 12-én összeesett a színpadon, Oz Fox, a Stryper gitárosa számos súlyos egészségügyi problémával szembesült, beleértve egy közelgő agyműtétet. Foxnak szüksége van némi segítségre az egyre növekvő pénzügyi terhekkel kapcsolatban, melyeket az egészségügyi ellátás költségei okoztak.

 

 

A gitáros GoFundMe-oldalán keresztül kértek segítséget, ugyanis az előtte álló műtét költségei igen borsosak: „Miközben a színpadon játszott Las Vegasban, 2018. augusztus 12-én Oz Foxot agyvérzés érte. Elszállították a kórházba, hogy stabilizálják az állapotát, CT és MRI vizsgálatot is végeztek rajta. Az eredmények azt mutatták, hogy két nagy daganat van a fejében, az egyik a fülénél, a másik az agya hátsó részén. Az elmúlt két és fél évben abban reménykedtünk, hogy a tumorok talán a holisztikus kezelés hatására összezsugorodnak. A szomorú hír az, hogy nem mentek össze, hanem még nagyobbak lettek. Tavaly Oznak ismét agyvérzése lett otthon, a konyhájukban. A felesége, Annie rögtön hívta a mentőket, akik Ozt kórházba szállították, ahonnan néhány nap után hazaengedték. A Kaliforniai Egyetem orvosaival megvitatták az agydaganatokra (egy glióma és egy hallóideg-eredetű tumor) vonatkozó terveket. A daganatok egyre nagyobbak lesznek, és továbbra is veszélyeztetik az életét és a napi funkciók ellátását, ha Oz nem tesz semmit. Itt az idő. Oz és az orvosok megegyeztek, hogy mindkettőt el kell távolítani, mégpedig két külön műtéttel.

Ez viszont hatalmas kihívás elé állítja a házaspárt, az eddigi kórházi kezeléseket is ki kell fizetniük, ugyanis 2020 októberi agyvérzése után Oz decemberben újra kórházba került, mert megfertőzte a koronavírus. Aztán itt vannak a jelenlegi beavatkozások költségei. Jelenleg még nem tudni, mennyibe fog kerülni a két műtét, és hogy éri-e esetleg valamilyen károsodás közben. Az biztos, hogy hosszú folyamatnak néznek elébe, most még inkább szükségük van imáitokra, mint eddig bármikor, és az imákon felül anyagi segítségre is, ezért 50.000 $-os gyűjtésbe kezdtek. Oz nem vezethet, nem repülhet, nem dolgozhat, vagyis nem léphet színpadra sem megközelítőleg 4-6 hónapig az agyvérzés kialakulásának veszélye miatt a teljes gyógyulásáig. Ezen kívül Annie sem mehet dolgozni az operációk alatt és utána sem, mert gondját kell viselnie Oznak. Bármilyen felajánlott összeget célzottan arra fordítanak, hogy az esetlegesen felmerülő orvosi költségeket és mellette a fennmaradásuk költségeit fedezni tudják, hiszen mindkettejük jövedelme kiesik ebben az időszakban.”

A támogatók száma azért jóval nagyobb, mint az ellendrukkereké, de a kommentcunami persze rögtön elindult, hogy egy több évtizede jól futó banda tagjának miért kell ilyen segélykérő akciót indítani. Oz ezekre válaszolva elmondta, hogy a Stryper egyik tagja sem milliomos: „Nem vezetünk drága autókat és nem viselünk drága ékszereket. Nem eszünk drága éttermekben, felelősen élünk. Mindegyikünknek nehézséget jelent a pandémia miatti kiesés.”

Bízunk benne, hogy a műtétek sikeresek lesznek és rövidesen ismét a színpadon láthatjuk viszont a gitárost!

Megosztás