Az olasz metálparódia-zenekar, a Nanowar Of Steel legújabb dala nem is titkolja, milyen stílust háziasít a keményebb műfajjal. De a cím kicsit megtévesztő. Április elején a magyar közönség is megmutathatja, hogy megy a dalra a Thriller videóklipjének ikonikus tánca.

nanowar 2023

A Nanowar Of Steel, amely arra hivatott, hogy nevetésre késztesse a világot, március 10-én megjelenő, ’Dislike To False Metal’ albumával kész arra, hogy bebizonyítsa, ők a műfaj legfurcsább zenekara. A banda ötödik anyaga egy friss, vicces heavy metal kiadvány lett, a lemezen többek között Joakim Brodén, a Sabaton énekese is szerepel sztárvendégként.

 

 

A 90-es évek végének EDM (Electronic Dance Music) klubhangzása előtt tisztelegve a Disco Metal egy metálos techno tombolás az ijesztően jó szórakozásra vágyó élőhalott partizóknak. A techno- és elektroütemek fülbemászó keverékével a zenekar mindenkit megmozgat ebben a gigantikus, neonfényben úszó klipben. Michael Jackson Thriller című dalának világhírű koreográfiája alapján ez a bonyolult zombitánc lesz a következő TikTok-trend.

A zenekar nyilatkozott is a dallal kapcsolatban: „A Disco Metal a Nanowar Of Steel legújabb kísérlete a rajongók és a hallgatók megtévesztésére. Mert ez nem diszkó (hanem tánc) és főleg azért, mert sokkal kevésbé metál, mint azt a cím sugallaná. A »Dance stílusú zene torzított gitárokkal« sokkal inkább fedte volna a valóságot, de a Disco Metal jobban hangzott.”

Az olasz csapat a lemez megjelenése után Európa-turnéra indul a Frozen Crown társaságában, aminek április 4-én budapesti állomása is lesz az Analog Music Hallban.

Nanowar Of Steel koncert

Megosztás