2017 őszén kilenc koncertet adott a Mr. Big Japánban, amelyet titokban rögzítettek. Most egy 18 lemezes gyűjtemény formájában elérhető lesz a hanganyag, ezek voltak a dobos Pat Torpey utolsó fellépései.

Pat Torpey Mr. Big

Eric Martin elárulta, hogy a Mr. Big rövidesen egy különleges – és különlegesen hosszú című – kiadvánnyal jelentkezik. A ’Raw Like Sushi Mega Edition – Revive 2017: 2017 Japan Tour Official Bootleg Box’ néven érkező kiadvány február 24-én jelenik meg, egyelőre csak Japánban.

 

 

Az énekes így mesélt arról, hogyan is szerzett tudomást az egészről: „Néhány hónappal ezelőtt kaptam egy e-mailt a japán kiadónktól, hogy felvették mind a kilenc koncertünket Japánban, ezek voltak Pat Torpey utolsó fellépései. Rögtön hívtam Michelle Sabolchick hangmérnököt – vele dolgoztunk az utolsó 10 évben minden koncertünkön – és azt kérdeztem tőle: »Te láttál ott Pro Tools-cuccokat? Te hangosítottad a koncerteket! Tényleg felvették? Neked tudnod kellene!« Mire azt válaszolta: »Körülöttem senki sem vett fel semmit.« De akkor hogyan csinálták? Meg se kérdeztek minket! Észre se vettem, de valahogy minden évben megcsinálták, amikor ott turnéztunk, nem is tudtam róla. A színpadi keverőpultról kapták le a hangot, vagyis mind a kilenc koncert monitor-mixe megvan. Mindenesetre – ahogy mondták – meg is keverték mind a kilenc anyagot. Sok az egyezés a kilenc fellépés műsorában, de a show energiája minden helyszínen más és más. Aztán három vagy négy koncerten egyvelegeket játszottunk, de olyan zakkant módon, ahogy még soha, hangszert cseréltünk és hasonló dolgok, ha láttál már Mr. Big-koncertet, akkor tudod, hogy miről beszélek. Örülök, hogy felvették, és örülök, hogy nem tudtam róla, mert ha tudom, akkor elkezdek parázni.”

A Victor Entertainmentnél megjelenő  mini LP formátumú boxnak csak a borítóját ismerjük, a dalok listájáról és a Japánon kívüli terjesztésről nincs információnk egyelőre. Egy biztos: nem lesz olcsó, a hazai importőröknél talált legalacsonyabb ár 78.799 Ft!

Mr Big

Megosztás