Steve Vai és Johnny „Gash” Sombretto a 90-es években készítettek egy közös lemezt. A felvételek 30 évig egy fiók mélyén lapultak, de január 27-én napvilágot lát a ’Vai/Gash’ album, amiről egy dalt már most megismerhetünk.

1990 környékén Steve Vai nagyon megszerette a motorozást. A motorkerékpárok és a motoros kultúra iránti szeretetéből fakadt a vágy, hogy egy igazi lendületes rockalbumot készítsen. Egy barátja révén találkozott Johnny „Gash” Sombrettóval, aki szintén lelkes motoros volt. Azonnal megkedvelték egymást, Steve rávette Gasht, hogy énekeljen rá a motoros dalaira, a hangja tökéletesen illett ahhoz, amit elképzelt ezekhez a számokhoz. Annak ellenére, hogy Steve-nek akkoriban más zenei projektjei is voltak, mint például a ’Sex & Religion’ albuma, mindig is azt tervezte, hogy kiadja ezt a lemezt, de végül nem lett belőle semmi. 1998 szeptemberében megcsörrent telefonja, John barátnője közölte a rossz hírt, hogy John balesetet szenvedett és meghalt, Steve elkeseredésében az egész projektet a polcra tette. Három évtized után végül mégis megjelenik az album, tisztelegve az énekes előtt, aki minden bizonnyal az egyik legnagyobb lehetett volna.
A Mascot Label Group / Favored Nations gondozásában érkező ’Vai/Gash’ lemezt már előrendelhető CD-n, ami január 27-től lesz elérhető, a fekete vinyl verzió csak február 24-én jelenik meg. A kiadó ajánlatában szerepel egy zöld/kék márványozott vinyl is, de lehet rendelni dedikált változatot a CD-ből vagy az említett márványozott vinylből is.

 

 

’Vai/Gash’ dallista:

01. In The Wind
02. Busted
03. Let’s Jam
04. Woman Fever
05. She Saved My Life Tonight
06. Danger Zone
07. New Generation
08. Flowers Of Fire

Vai-Gash

Megosztás