A legutóbb élőben közvetített Rock Hard Festival-fellépés másnapján Ronnie Romero énekes kilépett a zenekarból. A Michael Schenker Group azonban egy percre sem torpant meg, Robin McAuley-val nyomják le a lekötött fesztiválfellépéseiket és novemberre újabb brit turnét is bejelentettek.

Michael Schenker Group – Robin McAuley

Ronnie Romero megerősítette, hogy már nem ő a Michael Schenker Group énekese. „Múlt vasárnap adtam az utolsó koncertemet Michaellel egy németországi fesztiválon és másnap közöltem vele és a menedzsmentjével, hogy nem folytatom a zenekarban. Nagyon régóta készül az első olyan szólóalbumom, mely saját dalokat tartalmaz, ez nagyon különleges számomra, mert ez az első alkalom, hogy részt veszek a zeneszerzésben, a produkcióban. Andy [Cobos, a Lords Of Black exdobosa] és én voltunk felelősek a keverésért, a produkcióért és mindenért, és szerettem volna egy kis teret adni ennek, hogy végre ne csak valakinek az énekese legyek. Nyilván jót tett a karrieremnek, és nagyon hálás vagyok mindenkinek, Ritchie Blackmore-tól kezdve Michael Schenkerig, de azt hiszem, itt volt az ideje, hogy lássam, meg tudok-e állni a saját lábamon. Voltak bizonyos zavaró tényezők is a zenekarban, de ettől eltekintve minden rendben van, nincsenek rossz érzéseim, nagyon jó a kapcsolatunk, talán Michael az a zenész, aki a legtöbbet inspirált, de eljött az idő, hogy meghozzak egy döntést és ne más énekese legyek. Örökké hálás leszek a lehetőségért, hogy az egyik legjobbal dolgozhattam az elmúlt 3 évben! Egyszerűen inspiráló volt egy olyan zenésszel dolgozni, aki 50 éves pályafutását ünnepli, de maximalizmusa, profizmusa és a zene iránti szenvedélye révén úgy csinálja, mintha csak most kezdte volna.”

Michael Schenker nem esett kétségbe, azonnal felhívta régi barátját és egykori énekesét, Robin McAuley-t, aki már tavaly is kisegítette néhány koncerten, tehát azonnal be tudott ugrani, múlt szombaton, a Rory Gallagher International Festivalon már ő énekelt, és ez így lesz az év végéig a már lekötött fesztiválfellépéseken, valamint a most bejelentett brit és ír dátumokon, ahol a Night Demon lesz az előzenekara. Michael azt is elmondta egy interjúban, hogy idén két lemezen is dolgozik, természetesen az egyik az MSG következő sorlemeze, a másikon a 70-es évekbeli 10 legjobb/legnépszerűbb UFO-dalt veszi fel újra egy szupergrouppal. Tervei közt szerepel az is, hogy szeretne újra játszani a tokiói Budokanban, ahol az MSG első koncertalbumát felvették, és erre még az 50. jubileumi turnéja keretében sort akar keríteni.

(A címlapkép Douglas Burton fotója.)

Megosztás