Az új album második kislemezdalának a halhatatlan Ronnie James Dio előtt tisztelgő nótát, az A King Has Gone című rockhimnuszt választották, melyben a Helloween (egyik) frontembere, Michael Kiske énekel.

Michael Schenker - Michael Kiske

Május 27-én jelenik meg az Atomic Fire Records gondozásában a legújabb MSG-album ‘Universal’ címmel, melyre Michael Schenker ismét számos neves zenésztársat szerződtetett.

 

 

Ahogy a 2021-es ‘Immortal’ egyik csúcspontja az 50 éves Scorpions-dal, az In Search Of The Peace Of Mind újraértelmezése volt, úgy válhat az új album egyik ékkövévé a Calling Baal című intróval felvezetett A King Has Gone című rockhimnusz: a Helloween frontembere, Michael Kiske által énekelt nóta tisztelgés a halhatatlan Ronnie James Dio, és különösen az 1976-os ‘Rainbow Rising’ című klasszikuson nyújtott teljesítménye előtt. Ezért Schenker összehozta az eredeti Rainbow-zenészekből álló ritmusszekciót, Bobby Rondinellit és Bob Daisley-t, ráadásul meghívta Tony Carey billentyűst, aki játszott azon az albumon, és az azt nyitó Tarot Woman ikonikus intrójára utaló bevezetőt játszik Moog szintetizátoron Calling Baal címmel. Ez utóbbi most lemaradt, de az A King Has Gone szöveges videója már megtekinthető a YouTube-on. Ez az új lemez második kislemezdala a Ronnie Romero által énekelt Emergency után.

Megosztás