Ezúttal „plugged-unplugged” koncepcióban gondolkodtak, és közben alaposan átírták a Disposable Heroes című dalukat.

Metallica

Hétvégén került sor a Metallica második olyan jótékonysági koncertjére, amelyet az All Within My Hands alapítványukon keresztül szerveztek meg, az eseménynek a ‘Live & Acoustic From HQ: Helping Hands Concert And Auction’ címet adták.

 

 

Más volt ez, mint a 2018 novemberi, mert most élőben közvetítették a show-t, és nem tisztán akusztikus volt a műsor, hanem a második részben igencsak elővették a villanygitárt a „hosszú haj, meg a hülyezene” mellé, a két blokkot a Disposable Heroes újragondolt verziója kötötte át. James Hetfield így kommentálta a húzást: „Itt van ez a súlyos nóta, amelyet ugyan akusztikus megközelítéssel adunk elő, de így is súlyos tud maradni, remélem, hogy mindenkit jól összezavarunk ezzel.” Lars Ulrich idétlenkedve hozzátette: „Ez már maga a negyedik dimenzió.” Az igazság pedig az, hogy visszavettek az eredeti dal tekeréséből, és egy málházós, középtempójú dallá szabták át [7:52-nél kezdődik].

A koncert méhsejtekre emlékeztető díszletébe olyan rajongók élő képét integrálták, akik jegyet váltottak az online koncertre, és a szünetekben néhányan interaktív módon be is kapcsolódhattak a show-ba.

Akusztikus blokk:

01. Blackened
02. Creeping Death
03. When A Blind Man Cries (Deep Purple-feldolgozás)
04. The Unforgiven
05. Now That We’re Dead
06. Turn The Page (Bob Seger-feldolgozás)
07. Nothing Else Matters
08. All Within My Hands

“Plugged” blokk:

09. Disposable Heroes
10. The House Of The Rising Sun (Animals-feldolgozás)
11. Wasting My Hate
12. For Whom The Bell Tolls
13. Master Of Puppets
14. Enter Sandman

Megosztás