A napokban Kirk Hammett felidézte azokat az időket, amikor a Metallica 2003-as, nagyon sok vitát kiváltott ’St Anger’ albumának címadó dalához forgattak klipet. Robert Trujillo basszusgitáros itt mutatkozott be a rajongóknak.

Metallica 2003

A videó nem éppen szokványos helyen, a San Franciscó-i San Quentin Állami Börtönben készült az ott vendégeskedők közreműködésével.

Hammett így emlékezett a tizenhét évvel ezelőtti eseményekre: „Tele volt feszültséggel a levegő, az szent. A stábunkból pár hölgy eljött velünk, de ők csak egy bizonyos területen mozoghattak, mert még az is veszélyes volt számunkra, ha esetleg meglátta valaki őket. Egyszer csak az egyik elítélt elkezdett kiabálni nekem: »Hé, Kirk, ismerem anyukádat.« Visszakérdeztem: »Tessék?« Aztán a fickó folytatta: »Régebben füvet nyírtam nála.« Hozzátette, ott lakott nem messze. Hát, több embert ismertem ott, mint hittem.”

A gitáros szerint végül jó élmény lett az egész, az elítéltek nagyon méltányolták a jelenlétüket, és ez az esemény egy kicsit elterelte a gondolataikat benti életről. „Az egyik smasszertől kaptam egy magazint, aminek mi voltunk a borítóján, ezzel a felirattal: Richard Ramirez, az orvgyilkos. Ő amúgy egy Metallica-rajongó volt.  Amikor ott forgattunk, ő is ott volta San Quentinben, de a siralomházban, így ő csak hallott minket. A mai napig őrzöm azt a magazint.”

 


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás